Читај ми!

Јанков курс пецања

Тајфун звани Јанко Типсаревић протутњао је другим колом Ролан Гароса. Српски тенисер је разнео шпанског тенисера Переа Рибу са 3:0, по сетовима 6:1, 6:3, 6:0, и без проблема се пласирао у треће коло турнира. Наредни противник српског тенисера биће Роџер Федерер који је савладао Максима Теиксеру из Француске са 6-3, 6-0, 6-2.

И други меч на Ролан Гаросу Јанко Типсаревић је без проблема решио у своју корист. Нова жртва разгоропађеног Јанка био је Шпанац Риба, кога је српски тенисер савладао са 3:0, по сетовима 6:1, 6:3, 6:0.

Сам резултат одсликава право стање на терену. Чињеница да је Шпанац у три сета освојио четири гема сведоче о супериорности Типсаревића.

Ниједног тренутка питање победника се није постављало. Већ у првом гему, Типсаревић је направио брејк и најавио тоталну катастрофу шпанског тенисера. После пола сата игре у првом сету, на семафору је стајао резултат 6:1 за Типсаревића.

Нешто јачи отпор Риба је пружио у другом сету. Јанко је сломио Шпанца тек у шестом гему, када је направио брејк и повео са 4:2. До краја овог дела игре, Риба је успео да освоји само још један гем, који је, како се испоставило, био последњи који је освојио на целом мечу. Други сет Јанко је добио резултатом 6:3.

Ако су прва два сета представљала лакши тренинг за Јанка, онда је последњи сет био обично разгибавање за српског тенисера.

Јанко је са шест експресно освојених гемова осрамотио Рибу, не допустивши му да узме бар почасни гем.

Српски тенисер је убедљивом победом на мечу направио сјајну увертиру за треће коло, где сви очекују да ће му противник бити Роџер Федерер. Наравно, Швајцарац прво мора да добије меч против Француза Максима Теиксеира.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи