Читај ми!

Крај и за Бојану

Бојана заустављена у првом колу. Трећа српска тенисерка на старту Ролан Гароса у борби за друго коло поражена је од Немице Андрее Петковић са 2:0. У другом сету наша тенисерка испустила вођство од 5:2 и неколико сет лопти. Бојана ће у среду стартовати и у дубл конкуренцији.

Најмлађа српска представница Бојана Јовановски није успела да избори за друго коло. Петковићева је била прејака за нашу тенисерку. Иако је Бојана била равноправна током целог меча, искуство је превагнуло и Андреа је заслужено у другом колу. За утеху нашој тенисерки предстоји такмичење у дубл конкуренцији.

Андреа Петковић је оправдала улогу фаворита. Она је као 12. носилац победила нашу тенисерку која се налази на 50. месту WТА листе. Наша тенисерка није успела да направи подвиг и да се придружи Јелени Јанковић у другом колу турнира.

На старту меча Бојана прави брејк искористивши прву брејк лопту. Андреа узвраћа. Бојана спасава чак пет брејк лопти, противница је неумољива користи шесту, изједначење. Настављена је велика борба на обе стране. Тенисерке су сигурне на свој сервис. Јовановска пропушта брејк прилику и нову шансу да стекне предност.

При резултату 5:4 за противницу на сервис наше тенисерке, Андреа долази до сет лопте, користи је, 6:4 у првом сету.

Бојана је знатно ангажованије ушла у други сет. После уводних гемова у којима су обе тенисерке биле сигурне на свој сервис, Бојана користи прву од две везане брејк лопте и има предност од 2:1. Потом успева да материјализује брејк.

Нови гем, нова брејк шанса за нашу тенисерку, изједначење. Уследила су још три изједначења након предности за Андреу и Немица коначно успева да освоји свој сервис. Бојана је сигурна на свој сервис. Одлична игра наше тенисерке, противница је на коленима. Наша тенисерка поново напада сервис противнице, осваја две везане брејк шансе, користи другу и води са 5:2.

Потом се Бојана опушта што противница користи и смањује на један брејк заостатка. Петковићева је сигурна на свој сервис. Уследио је сервис наше тенисерке за сет, лако стиже до две сет лопте, не користи ниједну. Противница има брејк шансу, Бојана успева да се одбрани. Нова сет лопта, и још једно изједначење. Другу брејк шансу Андреа користи и стиже до изједначења 5:5.

Петковићева прави потпуни преокрет и после вођства наше тенисерке од 5:2, она води са 6:5. Наша тенисерка коначно осваја свој сервис и сет је ушао у тај-брејк.

У тај брејку Немица је концентрисанија. Бојана није успела да заборави пропуштено. Андреа напада, константно је у вођству - 1:3, потом и 2:5, и долази до три меч лопте, користи прву за коначних 3:7 у тај-брејку.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи