Ђоковић и Мареј против нових лоптица

Ђоковић и Мареј сматрају да промена лоптица у јеку сезоне није добра ствар за тенисере. Играчи се слажу да нове лоптице неће битно утицати на коначне исходе турнира, али да би могле да помогну добрим серверима и онима који се уздају у снажне ударце.

Новак Ђоковић и Енди Мареј критиковли су одлуку да се другачије лоптице користе за овогодишњи Ролан Гарос, упркос уверењу да би промена могла да донесе позитивне ствари. "Данлоп" лоптице користиле су се за већину турнира на шљаци, пред други гренд слем сезоне, али Отворено првенство Француске изабрало је "Баболат".

Ђоковић, светски број два, сматра да постоји битна разлика између старих и нових лоптица, али не верује да ће оне битно утицати на коначан исход турнира.

"Мислим да се лоптице поприлично разликују од оних којима смо играли на турнирима пре Ролан Гароса и прошлогодишњег Ролан Гароса. Ове су веома, веома брзе, тако да је прилично тешко контролисати их. Вероватно ће помоћи добрим серверима и тенисерима који се уздају снажне ударце", изјавио је српски тенисер.

Играчи тврде да постоји велика разлика између два поменута произвођача, јер је "Баболат" много бржи и иде у корист играча који јако ударају лоптице и којима више одговарају тврде подлоге. Ендију Мареју свиђају се карактеристике нових лоптица, али сматра да промена може проузроковати повреде у сред сезоне на шљаци.

"Тренирао сам у Лондону пре доласка у Париз. Нису ми битне лоптице, али само бих желео да током сезоне на шљаци не правимо промене. То се дешава и у САД. На гренд слему играмо 'Вилсоном', а после тога користимо 'Пен'.", изјавио је Мареј.

Најбоље рангирани Британац објашњава зашто не би требало мењати лоптице током сезоне на једној подлози.

"Мислим да зглобови, лактови и рамена навикну на једно, а затим дође до промене, што никако није добро. Немам проблем са лоптицама, ове нове ми вероватно и иду у корист, пошто су прилично брзе. Ипак, драже би ми било да смо са истим играли до краја сезоне", закључује Мареј.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи