Фиш импресиониран Ђоковићем

Фиш последњи у низу тенисера који су одушевљени играма Новака Ђоковића. Американац признаје да је Новак тренутно најбољи тенисер на планети и наглашава да Ђоковићева игра нема мане. “Тај момак једноставно тениску лоптицу види као да је у питању лопта за плажу”.

Американац Марди Фиш, десети носилац на Ролан Гаросу, истиче да Ђоковићева непобедивост више није за шалу. Ђоковићева победа на Де Бекером, у првом колу Отвореног првенства Француске, 38. је у низу, у 2011. години, а 40. ако се рачунају тријумфи у финалу Дејвис купа, који је Србија освојила прошле године.

"Више и не бројим колико победа у низу имам. Једноставно, трудим се да не размишљам о тој серији, иако ме свакако чини поносним", рекао је Ђоковић уз осмех.

Мало мање су Новакове победе смешне онима који треба да се нађу са друге стране мреже, а један од њих је и најбоље рангирани амерички тенисер Марди Фиш.

"На почетку те серије, а Ђоковића познајем веома добро, често сам се са њим шалио у стилу ‘Хеј, а да пустиш неког другог да победи?'. Сада се клоним тога. Није ово више за шалу. Сада је то као када у бејзболу бацач изађе на терен и зна да ће до краја меча бацати лоптицу тако да нико од играча ривала неће ни једном успети да је удари. Више не смем ни да причам о тој његовој серији", рекао је Фиш.

Десети играч света није у каријери успео да савлада српског тенисера, иако су се двојица састала шест пута. Последњи меч Фиш и Ђоковић одиграли су у Мајамију, када је Ноле, као што смо већ навикли ове године, подигао пехар.

"Наравно, сви (тенисери) причају о том непобедивом низу. Невероватно је, а истовремено и забавно. Прошле недеље сам на једној конференцији за медије рекао да је узбудљива чак и сама помисао да смо, као тенисери, део те приче. Наравно да знам историју овог спорта и те чувене серије победа Мекинроа и Лендла, а ми смо сад усред ситуације у којој неко може да обори те рекорде. Сјајно, зар не?", додао је Фиш, који је у првом колу Роланд Гароса савладао Мела, са 3:1.

Фиш наглашава да је Ђоковић у овом тренутку неприкосновен и да је импресиониран начином на који се Новак прилагођава различитим подлогама и различитим противницима.

"Колико, заправо, можете да имате слабости ако сте члан трија најбољих на свету? Врућина му је сметала, сервис га можда и није најбоље служио, а понекад му је форхенд био слабији ударац. Издржљивост није била на врхунском нивоу, али сада је све то на невероватно високом нивоу. Онда се говорило да нема шансе да свој низ настави на шљаци. Па да неће добити Надала. ‘Два пута? Ма нема шансе'. Затим 'Неће освојити Рим, тамо је подлога преспора, неће добити Надала'. А добио га је два пута и то без изгубљеног сета. Урадио је то и у Мајамију, по врућини на којој се Надал најбоље сналази. Једноставно, Новак нема слабости. Играо сам са њим у Мајамију, на подлози која ми одговора, али се он из ситуација у којима се тенисери обично бране - јако брзо трансформисао у онога који напада. То ради боље од било кога са којим сам играо у последње време. Тај момак једноставно тениску лоптицу види као да је у питању лопта за плажу", закључио је Марди Фиш ког је Ђоковић у Мајамију савладао резултатом 2:0.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи