Читај ми!

Ана, заборави Париз

Ана Ивановић отплесала је свој први, али и последњи танго у Паризу ове године. Српска тенисерка је у првом колу Ролан Гароса, после нешто мање од два сата игре, поражена од Швеђанке Јохане Ларсон са 2:1, по сетовима 6:7, 6:0, 2:6.

Париз можда јесте "град светлости", али српска тенисерка Ана Ивановић, доживела је право помрачење. У првом колу Ролан Гароса српска тенисерка је поражена од Швеђанке Јохане Ларсон са 2:1, по сетовима 6:7, 6:0, 2:6.

Први, али и последњи меч Ивановићеве на Ролан Гароса кретао се од очаја до сјаја и онда поново до очаја. Невероватно је колико је различитих лица Ивановићева показала у 109 минута игре.

Српска тенисерка се прво мучила у првом сету, да би у наставку бљеснула, и онда несхватљиво стала у одлучујућем делу игре.

У првом сету виђена је равноправна борба обе играчице, које су освајале гемове на свој сервис. Велику шансу за освајање првог сета Ана је имала при вођству од 6:4 и сервису противнице, где је имала две сет лопте.

Ипак, српска тенисерка није успала да материјализује велику предност, па је после велике борбе, Ларсонова ипак успела да освоји и свој шести гем и одведе меч у тај брејк.

У тај брејку шведска тенисерка је без већих проблема освајала важне поене, тако да је брзо стигла до предности од 6:1. Ивановићева је успела да освоји само још два поена пре него што је Швеђанка освојила последњи поен и решила први сет у своју корист.

Изгледа да је губитак првог сета мотивисао Ану да у наставку заигра озбиљније. Већ на старту она прави брејк, а у истом ритму наставља до краја сета, у којем није препустила противници ни један гем. За разлику од првог сета који је трајао 50 минута, други је трајао упола мање.

У истом ритму Ана је кренула и у одлучујућем трећем сету. Одмах на старту српска тенисерка је направила нови брејк, и најавила да би епилог могао да буде исти као у претходом сету.

На жалост, Ивановићева је ту стала, ниво игре је драстично опао, па је после изгубљеног гема на свој сервис допустила Ларсоновој да узме још три наредна гема и поведе са 4:1.

До краја меча српска тенисерка је успела да освоји само још један гем на свој сервис, пре него што је завршила учешће на Ролан Гаросу ове године. Овај део игре трајао је само 24 минута.

Наредни ривал Јохани Ларсон биће Екатарина Макарова из Русије.

Број коментара 75

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи