Јеремић на челу УТПС

На челу Уније тениских професионалаца Србије и званично је постављен министар спољних послова Вук Јеремић. Он је рекао да је ово место прихватио из државних разлога. "Тенис је тренутно најчистије лице Србије у свету", поручио је Јеремић.

Министар спољних послова Вук Јеремић рекао је у Београду да је прихватио место председника Уније тениских професионалаца Србије (УТПС) пре свега из државних разлога.

"Част ми је што сам прихватио ову онуду, а разлог је двојак. Први је спољнополитички, а то је представљање Србије у свету, што је мој посао и мој живот. Тенис је тренутно најважнији елемент у томе и најчистије лице Србије у свету", рекао је Јеремић новинарима.

Министар је казао да зато држава мора да помогне тенис и најавио је да ће власти помагати по један спорт сваке године.

"Други разлог зашто сам хтео да се укључим у рад Уније јесте тај што је тенис спорт у коме нема преваре и у коме вредним радом могу да се постигну резултати. Све што знам ставићу у функцију тениског спорта", рекао је Јеремић.

Новинари су питали министра, који често уживо на турнирима прати победе Новака Дјоковића, да ли се можда бави тенисом и због личне промоције.

"Новак је најбољи на свету, а ја сам далеко од тога и то се јасно види када станемо један поред другог. Ниједан политичар не може да профитира манифестацијом сопствене слабости", рекао је Јеремић.

УТПС је основано у јануару ове године, а данас је одржана прва скупштина тог тела и постављени су функционери удружења.

Јеремић је председник Уније и председник Извршног одбора, који има укупно десет чланова. Надзорни одбор чине три члана, а УТПС има и пет савета. Удружење за сада има 303 члана и 15 клубова.

Члан ИО УТПС Горан Ђоковић рекао је да је ово спортско удружење основано због помоћи тениским професионалцима, клубовима, али и јуниорима, родитељима и ветеранима.

Он је казао да ће Унија сарађивати са Тениским савезом Србије и са другим државним и градским спортским властима.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи