Читај ми!

Жреб без милости према Новаку

Мекинро се психички спремио за пад свог невероватног рекорда од 42 меча без пораза. Новак Ђоковић који је стигао до 37 победа, свој низ непобедивости наставља на Ролан Гаросу, где га у првом колу чека Холанђанин Де Бекер. До новог финала, српског тенисера чека тежак пут, на коме ће му се вероватно супротставити Дел Потро, Бердих и Федерер.

Човек који је од децембра прошле године заборавио шта значи пораз, низ непобедивости од 37 мечева, наставиће на Ролан Гаросу. После обављеног жреба, прва следећа препрека Новаку Ђоковићу биће 22-годишњи Холанђанин Тимо де Бакер, са којим ће се српски тенисер састати у првом колу Отвореног првенства Француске.

Де Бакер заузима 71. место на АТП листи, а Новаку ће то бити први окршај са овим тенисером у каријери.

Холанђанин ове сезоне није имао неки импресиван резултат, поготово не на шљаци, где је најбољи пласман остварио пре две недеље у Мадриду, када је испао у другом колу турнира.

Иако сви већ причају о новом финалном окршају Надала и Ђоковића, и о обарању рекорда непобедивости Џона Мекинроа, српски тенисер ће до тог циља морати да пролије доста зноја, јер се у делу жреба српског тенисера налази, међу осталима, и Роџер Федерер.

Осим у прва два кола, у којима би требало да има релативно лак посао, жреб у наставку није био благонаклон према српском тенисеру.

Већ у трећем колу Ђоковић би могао да се састане са одличним Дел Потром, који претходно мора да победи Карловића, док би у осмини финала противник српском тенисеру могао да буде Ришар Гаске.

Даља предвиђања говоре да би, у случају да пружи игре на нивоу претходних турнира, Ђоковић у четвртфиналу могао да се састане са Бердихом, док би пре Надала, највеће искушење имао у полуфиналу, где би га чекао Федерер.

Надал не би требало да има превише проблема, а прави отпор могао би да очекује тек у полуфиналу, где би га чекао Енди Мари.

Таква предвиђања могу да буду валидна само у случају да сви фаворити добију своје мечеве, али јасно је да на турниру какав је Ролан Гарос морамо рачунати и на изненађења, која би борбу за титулу могла да одведу у неочекиваном правцу.

Други српски рекет, Виктор Троицки, своје учешће на турниру почиње окршајем против 93. тенисера Јулијана Рајстера, док Јанко Типсаревић на премијери игра против 148. на АТП листи, Аргентинца Брајана Дабула.

Уколико добро стартује на турниру, Типсу би већ у трећем колу чекао Роџер Федерер, док би Троицког, у случају да наниже победе на почетку, у осмини финала чекао Енди Мари.

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи