Читај ми!

Сарадња Србије и Црне Горе

Представници Тениских савеза Србије и Црне Горе склопили су уговор о спортско-техничкој сарадњи, која би требало да допринесе бољој будућности тениса у две земље.

Председник ТСЦГ Димитрије Рашовић изјавио је да очекује помоћ колега из Србије, као и да је сарадња значајна због бољих позиција у Европској и Светској Федерацији - ЕТА и ИТФ.

"Имаћемо заједничке судијске и тренерске кампове, организацију турнира у млађим категоријама, како би створили врхунске тенисере које данас има Србија" рекао је Рашовић. Он је честитао гостима из Србије на успеху у протеклом периоду и пожело да се ти постигнути резултати пренесу на Црну Гору.

Први човек српског тениса Слободан Живојиновић рекао је да је на челу ТСС седам година и да се поноси што је део великих резултата које су направили српски играчи.

"Могу да кажем да се најбољи тенис игра у Србији. Били смо домаћини Дејвис купа, највећег спортског догађаја у Србији у последњих 20 година, постали најбољи тим на свету, а питање је само дана када ће Новак Ђоковић постати број један", рекао је Живојиновић. Он је додао да је Србија на добром путу да одбрани титулу уколико Ђоковић буде играо у четвртфиналу против Шведске.

"Женски тим се вратио у Светску групу и треба да искористимо овај моменат како би се што више деце бавило тенисом, да отварамо клубове, организујемо турнире, едукујемо тренере и судије. Све је то неопходно за напредак тениса". Према његовим речима, у плану је изградња Националног тениског центра у Србији, а потписан је и уговор са Академијом Ника Боилитијерија.

Делегацију ТСС јуче је примио и председник Демократске партије социјалиста и бивши премијер Црне Горе Мило Ђукановић, који је том приликом истакао задовољство што је потписан уговор о спортско-техничкој сарадњи. Ђукановић је подржао Живојиновићеву идеју да са осталим земљама из региона склопи сарадњу у циљу унапређења тениског спорта.

Делегацију ТСС, такође, примио је и министар за економнски развој у Влади Црне Горе Бранимир Гвозденовић.

Свечаном потписивању уговора, поред председника два савеза, присуствовали су председник Извршног одбора и менаџер ТСС Топлица Спасојевић и Чедомир Шошкић, као председник ИО ТСЦГ Брано Милуновић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи