Читај ми!

Новакова снага долази из Србије

Ђоковић је увек отворено причао о Косову и Србији. Сада, иако користи више дипломатски речник, никада не пропушта прилику да истакне свој патриотизам и колико му он помаже у каријери, написали су, између осталог, новинари британског "Дејли мејла" у опширном тексту о Новаку Ђоковићу.

Сви суперлативи су потрошени, нема више ни епитета којим би се описала игра Новака Ђоковића ове године. Момак којег су до скоро у страним медијима звали "Џокер", сада мења надимке у зависности од турнира који освоји. У Шпанији је постао "принц Мадрида", у Риму "Император", а сви већ смишљају надимак који ће му дати после Ролан Гароса.

После великих похвала на невероватан низ непобедивости, поједини спортски медији почели су да анализирају шта то Ђоковић има што други немају, да овако доминира светским теренима.

У опширном тексту, британски Дејли мејл (Daily Mail) сматра да је пресудни догађај у Ђоковићевој каријери било освајање Дејвис купа са Србијом у децембру прошле године.

Овај лист је подсетио на Нолетову недавну изјаву да су му три дана у којима је освојено то такмичење, најбољи у животу.

"Је л је боље и од освајања тениског 'светог грала' Аустралијан опена?", гласило је питање једног од новинара, на које је Новак без размишљања одговорио: "За мене, да".

Они су нагласили да ће ретко који тенисер као најбољи део своје каријере изабрати наступ за национални тим као што је то учинио Новак.

Новинари тог листа напомињу да је ово само један од многих доказа Новакове оданости земљи из које долази, тако да онда није чудо зашто је победа над Французима у финалу Дејвис купа, у Београду, дала толико позитивне енергије српском тенисеру.

Они, такође, истичу да Новак никада није давао неодређене одговоре када је у питању Косово, за које је увек говорио да је део Србије.

"Ђоковић је увек отворено причао о Косову и Србији. Сада, иако користи више дипломатски речник, никада не пропушта прилику да истакне свој патриотизам и колико му он помаже у каријери", наводи се у тексту.

Новинари Дејли мејла су навели да се после победе над Марејем у полуфиналу Рима, из Нолетове свлачионице могла чути народна музика, уз коју је српски тенисер прослављао пласман у финале, као још један доказ оданости земљи из које долази.

Овај лист наводи и да је Новак веома интилигента, отворена особа, која говори неколико језика, који зна и да се забавља и да забави друге имитирањем његових колега тенисера.

Када је Нолетова игра у питању, у тексту се наводи да је на почетку каријере српски тенисер био алергичан на полен и имао неколико других здравствених проблема због којих је знао често да предаје мечеве и да стекне репутацију играча који одустаје кад је тешко.

Они наводе да је то кренуло да се мења под Маријаном Вајдом који је Ђоковићеву игру, посебно сервис, довео скоро до савршенства. У тексту се подсећа и да је, после откривања нетолеранције на житарице, Ђоковић променио исхрану, и на турнире путује са нутриционистом.

После промене исхране Новакова игра је видно побољшана, а сам Мареј је рекао да је кретање српског тенисера по терену једно од најбољих у историји тениса.

На крају Дејли мејл подсећа да је Енди Мареј прошле недеље био на прагу сензације, када је у полуфиналу могао да избаци српског тенисера, али да је и на том мечу тријумфовала "ватрена балканска жеља" српског тенисера.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи