Читај ми!

Си-Ен-Ен: Незаустављиви Ђоковић

Америчка телевизијска мрежа Си-Ен-Ен (CNN) имала је само речи хвале за "незаустаљивог" Новака Ђоковића после синоћне победе над првопласираним тенисером на свету Рафаелом Надалом у финалу Мастерса у Риму и 37. узастопне победе ове године.

У чланку под насловом "Незаустављиви Ђоковић победио Надала у Риму", Си-Ен-Ен је навео да је Новак однео победу у мечу који је трајао два сата и 12 минута, иако је, "како се чинило, био на измаку снага када је победио Ендија Мареја у трочасовном херојском мечу претходне вечери".

Ђоковић је "показао снагу и прецизност када је то било најпотребније" и "устремио се на седму титулу у овој години", пише Си-Ен-Ен, који је прошлог месеца, за време "Србија опена" у Београду снимио документарни филм о Новаку, емитован пре 20-ак дана, а репризиран јуче, уочи финала у Риму.

Стиче се утисак да је само питање времена када ће Ђоковић преузети место број један од Надала, оцењује америчка ТВ мрежа.

О великом успеху спрског тенисера пишу и други медији на енглеском језику - "Њујорк тајмс" говори о Ђоковићевом "непобедивом почетку сезоне", док "Гардијан" синоћни меч у Риму описује као "јединствено постигнуће".

"Његова доминација међу садашњим тенисерима је запањујућа", пише британски лист, истичући да Новак, у 23. години, има још пуно времена да се придружи "дивовима" какви су Бјорн Борг, Роџер Федерер, Џон Мекинро и Иван Лендл.

"Дејли телеграф" је након синоћне победе дао детаљан преглед свих Ђоковићевих успеха од почетка сезоне под насловом "Ђоковићев невероватни победнички низ", а меч у Риму назвао је "још једним бруталним дуелом два гладијатора".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи