Читај ми!

Велико срце Новака Ђоковића

Невиђена демонстрација моћи. Новак наставља да терорише светску тениску популацију. У полуфиналу, у веома тешком и исцрпљујућем мечу, савладан упорни Енди Мареј. Ђоковић ће у недељу борити са светским рекетом број један, Шпанцем Рафелом Надалом. Овом победом Ноле је дошао до 36. узастопне победе у сезони.

Вечерашњи успех Ђоковића била је 36. узастопна победа другог рекета света од почетка године, којом се на шест тријумфа приближио Џону Мекинроу на првом месту свих времена по броју везаних добијених мечева од почетка сезоне.

Новак Ђоковић пласирао се у финале турнира у Риму, пошто је савладао Британца Ендија Марија са 2:1 (6:1, 3:6, 7:6). Меч је трајао три сата и два минута.

Ђоковићу и Марију - четвртом на АТП листи, ово је био девети међусобни меч, а тенисер Србије забележио је шесту победу. Ђоковићу је ово 36. победа у овој сезони и 38. заредом.

У првом сету Ђоковић није имао проблема. Наметнуо је свој темпо и са само једним изгубљеним гемом, завршио је овај део игре за 44 минута.

У другом сету Мареј није дозволио тенисеру Србије да настави у истом темпу. Повео је са 1:0, Новак је изједначио на 1:1 и 2:2, а затим је Британац повео са 3:2, направио брејк за 4:2 и повео са 5:2. Ђоковић је успео да смањи на 5:3, али је његов противник после тога добио гем и завршио сет са 6:3.

У наставку меча тенисер Србије имао је иницијативу и повео са 3:1, међутим, Британац се није предао него је искористио своје шансе и изједначио на 3:3. Мареј је затим направио брејк и повео са 4:3, али је Ноле узвратио и изједначио на 4:4. Британац је повео на противников сервис са 5:4, али није искористио шансу да заврши меч, јер је Ђоковић успео да направи брејк и изједначи. У наредном гему Новак је успео да стекне предност у финишу, али је Мареј успео да дође до 6:6 и да се избори за тај-брек.

Тенисер Србије је повео са 2:0, па са 5:1 и 6:2 и затим искористио прву меч лопту.

У финалу Ђоковић ће се састати са Рафаелом Надалом, који је победио Француза Ришара Гаскеа са 2:0.

Наградни фонд турнира је 2.750.000 евра.

Број коментара 287

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи