Ноле преслишао и Вавринку

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале турнира у Риму пошто је у мечу осмине финала победио Швајцарца Станисласа Вавринку са 6:4, 6:1. У четвртфиналу први рекет Србије састаће се у петак у 21.15 са Швеђанином Робином Содерлингом.

Други рекет света је од почетка године нанизао 34 узастиопне победе, што га ставља на друго место свих времена по броју везаних тријумфа на почетку сезоне, иза Џона Мекинроа (42).

Тенисер Србије само је у првок сету имао равноправног противника. Када је после 62 минута окончао овај део игре, Швајцарац, 14. носилац на турнниру, више није пружао отпор. Меч је трајао један сат и 34 минута.

У наредном колу Ђоковић ће се састати са Швеђанином Робином Содерлингом, који је победио Николаса Алмагра из Шпаније са 2:1 (6:3, 3:6, 6:4). Содерлинг је пети носилац на турниру у Риму. Од Ђоковића је изгубио пет пута и једном га је победио.

Ђоковић је поручио да му је крајњи циљ овог дела сезоне успешан наступ на Ролан Гаросу.

"Ролан Гарос је за мене најважнији турнир на шљаци", рекао је Ђоковић који је ове сезоне освојио шест титула - на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну, у Дубаију, Индијен Велсу, Мајамију, Београду и Мадриду.

Мастерс у Риму игра се за укупан наградни фонд од 2,75 милиона евра.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи