Читај ми!

Јелена у четвртфиналу Рима

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у четвртфинале WТА турнира у Риму, пошто је у трећем колу савладала Анабел Медину Геригес из Шпаније са 6:4, 2:6, 6:2. Наредни противник наше тенисерке биће Данкиња Каролина Вознијацки, која је у мечу осмине финала победила Белгијанку Јанину Викмајер са 6:1, 7:6 (7:4).

Прва тенисерка Србије је осму победу над шпанском играчицом забележила упорним форсирањем дефанзивног начина игре.

Јанковићева је од старта меча показала да нема намеру да напада, већ да ће одбрамбеном тактиком крчити пут ка победи.

У првом сету је Геригесова већ у почетном гему направила брејк, а затим повела са 2:0, да би у трећем гему пропустила две брејк шансе. Наша тенисрка је после два сјајна "испаљена" форхенда преокренуила ситуацију на терену и дошла до изједначења - 2:2, али је Гаригесова поново напала и повела са 4:2. Јелена је тада подигла ниво игре, почевши да уноси у ударце много висе енергије, чиме је "везала" четири гема за вођство од 1:0 у сетовимна.

Почетак другог сета био је скоро реприза првог. Поново је Гаригесова дошла прва до брејка (2:1), што је Јанковићева успела да неутралише (2:2), али је потом затражила помоћ лекара због болова у леђима и потпуно препустила противници иницијативу до краја сета.

У трећем, одлучујућем гему Јанковићева је прва одузела сервис противници за вођство од 2:0, али тада креће брејк-клацкалица до резултата 3:2 за нашу тенисерку, која је потом до краја успела да сломи отпор шпанске тенисерке.



Јелена ће се у борби за полуфинале састати са Данкињом Каролином Вознијацки, која је вечерас у мечу осмине финала победила Белгијанку Јанину Викмајер са 6:1, 7:6 (7:4). Јанковићева води против Вознијацкијеве са 4:2.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи