Читај ми!

Ана заустављена

Ана почела одлично, али потом дозволила противници преокрет. После сигурне игре и победе над Петровом, Ана Ивановић је поражена од Белгијанке Јанине Викмајер са 2:1.

Ана добро почела, освојила сет, а потом дозволила противници да направи преокрет. Кључ Анине игре био је у првом сервису. Док је погађала први сервис, све јој је полазило за руком. Међутим, падом концентрације, пао је и проценат првог сервиса. Ана је све чешће грешила. Противница у истом ритму одиграла цео меч и на крају заслужено славила.

Након почетног одмеравања снага и једне спашене  брејк лопте, Ана користи своју прву брејк прилику и има предност - 2:1. Уз puno проблема и 6 спашених брејк лопти, наша тенисерка успева да материјализује брејк.

У наредном гему, Ана поново напада сервис Викмајерове, након неколико изједначења користи другу брејк шасу, и има предност од 4:1. Ана рутински приводи крају сет, који је трајао 39 минута, са 6:2.

Обе тенисерке су сигурне на свој сервис на старту другог сета. У шестом гему Викмајерова пва стиже до брејка предности, 4:2. Ана узвраћа и не дозвољава противници да материјализује предност. На свој сервис Ана стиже до изједначења, 4:4.

Викмајерова осваја свој сервис, Ана пропушта 40:0 на свој сервис и противница осваја прву сет лопту. Ана се успешно брани и поново је нерешено - 5:5. Обе тенисерке су сигурне на свој сервис и сет је ушао у тај-брејк.

На старту тај-брејка Ана прави мини брејк. Викмајерова узвраћа. На промени страна било је нерешено, 3:3. Противница тада појачава и убрзо осваја две сет лопте. Двострука сервис грешка наше тенисерке за 4:7 у тај-брејку, 1:1.

Викмајерова наставља силовито, стиже до раног брејка и предности од 2:0. Ана покушава да се врати, међутим Јанина Викмајер је упорна поново осваја брејк лопту; ипак, Ана не дозвољава ново изненађење и осваја гем. Наступио је миран период игре у коме су обе играчице освајале своје сервисе. При резултату 5:4 за противницу, на сервис наше тенисерке, Викмајерова користи прву меч лопту за коначних 6:4 у трећем сету.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи