Читај ми!

Новак наставља "терор"

Новак Ђоковић одучио Кубота од тениса, добивши га са 6:0, 6:3. Наредни противник је Станислас Варвинка. Меч се игра у четвртак са почетком око 21.30 часова.

Други рекет света је 33. узастопном победом ове сезоне најавио поход на титулу, којом први пут у каријери има шансу да преузме прво место на листи најбољих играча света.

Данашњим мечом потврдио је да његова снага не лежи толико у "рекету", колико у осмишљеној игри.  Другим речима, наш тенисер је против Кубота, кога је претходни пут победио у финалу АТП турнира у Боеграду 2009. године, демонстрирао умеће којим снагу противника претвара у - сопствену.

Ђоковић је практично с пола снаге одиграо читав меч, а опет, деловао је супериорно од почетка до краја.

Кубот је од почетка покушао да се снажним сервисима супротстави Дјоковићу, али је сваки његов покушај да преузме иницијативу наилазио на непрелазни "зид".

Српски тенисер је, једноставно, на сваки снажан ударац Кубота узвраћао брзим ритернима којима је попут "бумеранга" освајао поене.

Колико је био доминантан најбоље говори чињеница да је Кубот тек у другом гему другог сета имао прву гем шансу, да би је искористио у четвртом гему.

Ђоковић ће у осмини финала играти против Швајцарца Станисласа Вавринке, који је у другом колу савладао Италијана Филипа Воландрија са 6:3, 3:6, 6:2.

Новак против Вавринке води са 8:2 у међусобним дуелима.

После победе над Давиденком, Виктор Троицки у дургом колу игра против Италијана Старачеа који је у првом колу победио Украјинца Долгополова.

Ана Ивановић је до другог кола стигла пошто јој је Рускиња Нађа Петрова предала меч због повреде, а у наставку такмичења очекује је Белгијанка Јанина Викмајер.

Само Мекинро испред Новака

Тенисер Србије Новак Ђоковић је на турниру у Риму дошао до 33. узастопне победе у сезони, чиме је по најбољем старту претекао Швеђанина Бјорна Борга за два меча и приближио се водећем Американцу Џону Мекинроу.

Најбољи старт, на листи која се води од 1980. године, имао је Американац Џон Мекинро када је 1984. године одиграо 42 меча без пораза. На другом месту је Ђоковић са 33, трећи је Швеђанин Бјорн Борг са 31, а четврти Чехословак Иван Лендл са 29.

На другој листи, која се води од 1968. године, најдуже је остао непобеђен Гиљермо Вилас - у 46 мечева 1977. године. На другом месту је Иван Лендл са 44 победе, трећи Џон Мекинро са 42, а четврти Бјорн Борг са 41 победом.

Ђоковић је тренутно на деветом месту, а уколико дође до 35. узастопне победе придружиће се Боргу, Томасу Мустеру и Роџеру Федереру.

Међу најуспешнијима на тој листи најчешће се понавља име Бјорна Борга, јер је Швеђанин у периоду од 1977. до 1980. године имао серије од 41, 35, 31 и 29 мечева без пораза.

Швајцарац Роџер Федерер, рекордер са 16 освојених гренд слем титула, имао је од 2005. до 2007. три веома успешне серије од 41, 35 и 25 победа. Тренутно најбољи тенисер света Шпанац Рафаел Надал најдуже је остао непоражен 2008. године када није изгубио у 32 меча.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи