Читај ми!

Кључ у самопoуздању

Новак открио своју тајну, прсихичка стабилност и самопоуздање. Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је у разговору са коментатором Еуроспорта Матсом Виландером да је самопоуздање кључ његовог наглог напретка у последњим месецима.

Смирен и концентрисан, као никада до сада, Новак хара тениским теренима. Свака попдлога захтева посебну припрему и тактику. Новаков тим је задатак успешно обавио. Новак је неприскосновен, тренутно игра најбољи тенис на свету, што доприноси додатном самопоуздању и неминовно, већем страху код противника.

"На шљаци не треба да наступате агресивно, већ је важно да имате варијације у игри", оценио је Ђоковић кога је некадашњи први играч света Виландер назвао "тренутно најбољим играчем данашњице".

Ђоковић је нагласио да је "ментална зрелост, такође, важан фактор" његове непобедивости ове сезоне. "Када верујете у себе, ништа није немогуће", рекао је Ђоковић и додао да током мечева сада само размишља о "наредном поену".

"Моја највећа снага је самопоуздање. Зато се и одлучујем на дијагонале и ударце који су у принципу тешки, јер захтевају више 'спина', рекао је Ђоковић.

Други рекет света, који је у недељу забележио прву победу на шљаци против "краља" ове подлоге Шпанца Рафаела Надала, и то на његовом терену у Мадриду, истакао је да му је у сервис главно оружје којим је забележио 32 узастоне победе ове сезоне.

"Сервис ми прошле године није функционисао и сада се 'вратио', што је велика предност за мене", рекао је Ђоковић.

Освајач шест титула ове сезоне, укупно 24 у каријери, нагласио је да је кретање на терену такође битан фактор успеха. "Заједно са Рафаелом Надалом спадам међу тенисере који се најбоље крећу, а брзина игра кључну улогу у сваком мечу", рекао је Ђоковић који ће се у другом колу Мастерс тунрира у Риму у среду увече састати са Пољаком Лукашом Куботом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи