Читај ми!

Александра као Троицки

Репрезентација Србије победом у дублу пласирала се у Прву Светску групу Фед купа. Одлучујући поен Србији донеле су Јелена Јанковић и Александра Крунић, које су савладале Данијелу Хантухову и Магдалену Рибарикову са 2:1. Наше тенисерке губиле са 1:0 и 5:1 у другом сету, спасле две меч лопте, а онда направиле преокрет и победиле.

Победоносни поен у дублу донела је осамнаестогодишња Александра Крунић, која израста у велику играчицу. Млада и енергична Александра, вођена искусном Јеленом, на терену је правила чуда. Наше тенисерке успеле су да се дигну са колена, направе велики преокрет и на крају заслужено славе.  

Меч је сервисом отворила Јелена Јанковић. Словакиње праве рани брејк, а потом лако долазе до 3:0. Наше покушавају да се врате, без изгубљеног поена освајају сервис Рибарикове, а након што је Јелена освојила свој сервис, наше тенисерке не користе две брејк лопте на сервис Хантухове, 4:2. То је било све што су наше тенисерке успеле да ураде у првом сету, 6:2 за Словакиње.

Уследио је невероватни други сет. На старту другог сета, Словакиње поново успевају да направе брејк на сервис Јелене, а потом задржавају свој. У наредном гему, Александра успева да освоји свој сервис, први пут у мечу. Противнице су неумољиве и освајају још два везана гема и имају предност од 5:1.

Наше су заиграле на све или ништа, користе опуштање противница, смањују на 5:4. Спасавају прву меч лопту противница на сервис Хантухове, а потом освајају и брејк лопту, ново изједначење. Друга и трећа брејк шанса одлазе у неповрат. Противнице не користе ни другу меч лопту. Јелена и Александра стварају четврту брејк лопту, ново изједначење. Коначно, пету брејк шансу користе наше тенисерке - 5:5.

Наше наставаљају одличну игру и први пут у мечу воде 6:5. На сервис Рибарикове, наше тенисерке освајају три везане сет лопте, користе прву 7:5, изједначење.

Трећи сет. Јелена лако осваја свој сервис. Наше настављају да нападају сервис противница. Ипак, Словакиње успевају да се одбране и изједначе 1:1. Словакиње узвраћају и после велике борбе успевају да освоје сервис наше Александре. Наше тенисеке се не предају, поново нападају и имају три везане брејк шансе - 2:2. Освајају свој сервис за ново вођство у трећем сету.

Настављена је игра гем за гем. При резултату 5:5, на сервис Александре, противнице освајају две везане брејк шансе, користе другу и имају брејк предности. Наше тенисерке узвраћају истом мером имају три везане брејк шансе, користе другу за ново изједначење 6:6. Јелена је сигурна на свој сервис и Србија поново води.

Наставља се игра живаца. Оба пара освајају своје сервисе - 8:7 за Србију. На сервис Рибарикове, Јелена и Александра освајају прву меч лопту за Србију, фантастичан ретерн Крунићеве и меч лопта је искоришћена, 9:7. Победа.

У ранијим сусретима, Ана Ивановић је предала због повреде меч Доминики Цибулковој, а Јелена Јанковић је победила Данијелу Хантухову са 2:1.

У суботу, Цибулкова је победила Бојану Јовановски са 2:1, а Ивановићева је савладала Хантухову са 2:0.

Број коментара 89

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи