Читај ми!

Јелена донела бод наде

У правом тениском маратону Јелена Јанковић је победила Данијелу Хантухову са 2:1, по сетовима 6:2, 3:6, 7:5, и тако донела Србији бод наде у мечу, плеј офа за попуну Светске групе, против Словачке. Обе репрезентације имају по два бода, а коначног победника одлучиће меч у дублу.

Два сата и 46 минута било је потребно Јелени Јанковић да Србији донесе бод који је оставља у трци за останак у Светској групи. Меч против Словакиње Данијеле Хантухове српска тенисерка добила је резултатом 2:1, по сетовима 6:2, 3:6, 7:5.

Тако је после пораза Ане Ивановић од Доминике Цибулкове, Јелена донела битан поен за српску репрезентацију, која ће свој останак у групи тражити после меча дублова.

Јелена Јанковић је фуриозно започела меч, и у том делу игре, после два брејка, просто је почистила Хантухову резултатом 6:2.

Други сет почео је сервисом Хантухове, која је после велике борбе успела да га освоји. Пропустила је Јелена неколико прилика да брејком почне и тај део игре, а словачка тенисерка успела је некако да се извуче.

Гледајући почетак другог сета, чинило се да ће Јелена наставити са сјајном игром из прошлог дела игре. Ипак, изгледа да је овај, једва освојени, сет, дао крила словачкој тенисерки која је играла као препорођена.

Хантухова већ у наредном гему одузима сервис српској тенисерки, да би затим освојила још један гем на свој сервис и повела са 3:0. Јелена успева некако да успостави игру, али Хантухова прави и други брејк и долази до убедљивих 5:2.

У тим тренуцима српска тенисерка покушава да направи преокрет, прави брејк, и смањује предност на 5:3. Ипак, већ у наредном гему Јелена губи свој сервис и допушта противници да освоји сет са 6:3.

Лоша игра у другом сету као да је пољуљала самопоуздање српске тенисерке, која је лоше отворила и трећи сет.

Прво је српска тенисерка освојила гем на свој сервис, затим намучила Хантухову на њен сервис, али није успела да напрви брејк, да би на крају у трећем гему изгубила свој сервис и допустила Словакињи да поведе са 2:1.

Хантухова овај поклон успева да материјализује већ у наредом гему, када сигурним сервисом долази до предности од 3:1.

Тада се чинило да се понавља ситуација из другог сета, словачка тенисерка поново стећи недостижно вођство.

Ипак, Јелена се поново буди, прво осваја гем на свој сервис и смањује на 3:2, а затим прави брејк и изједначује резултат. Српска тенисерка после тога узима још један гем на свој сервис и долази до предности од 4:3.

Хантухова тада тражи медицински тајм аут, и после десетак минута паузе враћа се у меч. Овај предах изгледа да је пријао словачкој тенисерки, која је, после много муке успела да сачува сервис и изједначи резултат на 4:4.

До краја виђена је велика борба, а за сваки поен, обе тенисерке су трошиле огромну енергију.

У десетом гему при резултату 5:4 за Јелену, српска тенисерка је имала шансу да реши меч. Словачка тенисерка се борила да сачува свој сервис, и успела је да спаси једну меч лопту.

Оно што је Јелена тада пропустила надокнадила је при резултату 6:5, када је на сервис противнице успела да дође до две меч лопте. Српска тенисерка није пропустила другу шансу, и успела је да савлада противницу са 7:5.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи