Јанко стартује у Шангају

Јанко први излази на терен. Српски тенисер Јанко Типсаревић играће у првом колу Мастерс турнира у Шангају против Казахстанца Андреја Голубева. Меч почиње у 8.00 часова уз Директан пренос на Другом програму РТС-а. Новак чека противника у другом колу.

Јанко, који је 37. на АТП листи игра, игра против четири места боље пласираног Казакстанца. Може ли Типсаревић да се избори са Голубевим и палсира у даље такмичење? Јанко је у последње време у солидној форми, међутим, противник је изузетно неугодан.

Њих двојица се до сада нису састајали. Остаје да се види ко ће бити бољи у овом дуелу.
Меч се игра у уторак ујутру са почетком у 8.00 часова. Директан пренос је на нашем другом програму.

Уколико савлада Голубева, Јанко ће у другом колу играти са Робином Содерлингом из Шведске који је постављен за 5. носиоца.

На турниру у Шангају учествује и наш најбољи тенисер Новак Ђоковић, који је други носилац на турниру. Ноле је слободан у првом колу, а у другом ће ирати са бољим из дуела између Хрвата Ивана Љубичића и Кинеза Жи Женга, који се игра у уторак, тако да ће наш тенисер имати још један дан паузе, што му је неопходно након данашњег освајања турнира у Пекингу.

Турнир је из Мастерс 1000 серије и игра се за наградни фонд од 3.240.000 долара.

У данас одиграним мечевима првог кола турнира мастерс серије у Шангају, највеће изненађење приредио је Холанђанин Тијемо де Бакер, који је савладао деветог носиоца Шпанца Фернанда Вердаска.

Француз Жо Вилфред Цонга, који је постављен за 12. носиоца, намучио се против Шпанца Фелисијана Лопеса, али је ипак победио у два сета.

Резултати:
Станислас Вавринка (Швајцарска) - Жил Симон (Француска) 6:4, 6:1
Жереми Шарди (Француска) - Маркос Багдатис (Кипар) 7:6 (7:4), 6:1
Тијемо де Бакер (Холандија) - (9) Фернандо Вердаско (Шпанија) 7:6 (7:4), 7:5
(13) Јирген Мелцер (Аустрија) - Јанг Цунг Хуа (Тајван) 6:4, 7:6 (7:5)
Гиљермо Гарсија Лопес (Шпанија) - Едуардо Шванк (Аргентина) 6:7 (8:10), 6:2, 6:4
(12) Жо Вилфред Цонга (Француска) - Фелисијано Лопес (Шпанија) 7:6 (7:4), 6:3

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи