Познате учеснице завршног турнира

Српска тенисерка Јелена Јанковић и Рускиња Јелена Дементијева обезбедиле су места на завршном годишњем WТА турниру, који ће бити одржан у Дохи од 25. до 31. октобра.

После прошлонедељног турнира у Токију пласман на завршни турнир осигурале су Каролина Возњацки, Вера Звонарјева, Серена Вилијамс и Ким Клајстерс, а у Пекингу су то урадиле још четири тенисерке.

Петопласирана по освојеним бодовима у овој сезони Америкака Венус Вилијамс отказала је учешће због повреде колена, а због повреде рамена у Дохи неће играти ни Жистн Енан.

Тако су шансу да заиграју на турниру, чији је наградни фонд 4,5 милиона долара, добиле Аустралијанка Саманта Стосур, Италијанка Франческа Скјавоне, Јанковић и Дементијева.

"Честитам Јелени и Јелени на пласману у Доху. Читаве сезоне играле су на веома високом нивоу и сигурно ће допринети да завршни турнир буде веома квалитетан", рекла је извршна директорка WТА Стејси Аластер.

Јанковић ће четврту годину заредом играти на завршном турниру, а најбољи резултат до сада био јој је пласман у полуфинале 2008. У овој сезони освоила је турнир у Индијан Велсу, играла у полуфиналу Ролан Гароса, а у Риму је изгубила у финалу, након што је претходно победила обе сестре Вилијамс.

За титулу најбољег женског дубла света надметаће се Жизела Дулко и Флавиа Пенета, Квета Пешке и Катарина Среботник, Лајза Рејмонд и Рена Стабс и Ванија Кинг и Јарослава Шведова.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи