Новак лагано до четвртфинала

Најбоље рангирани тенисер из Србије, Новак Ђоковић победио је Румуна Виктора Ханескуа у осмини финала Роџерс купа у Торонту са 2:0, по сетовима 6:3, 6:4. Победу су остварили и Зимоњић и Нестор.

Наш најбољи тенисер сјајно је одиграо меч четвртфинала у којем противнику није оставио ни грам наде да барем проба да га изненади и лагано стигао до четвртфинала. Прошле сезоне Ђоковић је у тој фази такмичења био и елиминисан са турнира а ове године меч четвртфинала играће у ноћи између петка и суботе. 

Ђоковић, други носилац на Роџерс купу, у четвртфиналу ће играти са Французом Жеремијем Шардијем, 72. тенисером света, кога је савладао у сва четири досадашња сусрета.

Шарди је, ипак, у доброј форми што је доказао у осмини финала изненадивши осмог носиоца Николаја Давиденка победом од убедљивих 2:0 (6:3, 6:2).

"Не бих смео да потценим Шардија, који је на овом турниру већ избацио неке фаворите. Има одличан сервис, јак ударац. Биће тешко, али ако будем играо као данас имаћу добре шансе", истакао је Ђоковић.

Ненад Зимоњић и Данијел Нестор забележили су победу савладавши Ноулса са Бахама и Степанека из Чешке са 2:1, по сетовима 4:6, 6:3, 10:6.

Наградни фонд турнира је 2.430.000 долара, а победнику сингла ће припасти 443.500 долара и 1.000 АТП бодова. Освајачи трофеја у дублу зарадиће укупно 138.300 долара и 1.000 АТП бодова.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи