Надал поново краљ Париза

Рафаел Надал постао други тенисер у историји који је освојио пет трофеја на Ролан Гаросу. У финалу Шпанац лагано савладао Робина Содерлинга са 3:0, по сетовима 6:4 6:2 6:4. Од понедељка Шпанац поново број један на светској ранг листи.

Шпанац Рафаел Надал још једном је подигао шампионски пехар у Паризу, након што је прегазио Швеђанина Робина Содерлинга у три сета (6:4 6:2 6:4) и доказао да је истински краљ шљаке, а и Париза.

Иако је публика имала право да се нада узбудљивијем финалу јер је Содерлинг прошле године успео Надала на кратко да одвоји од титуле најбољег, савладавши га у четвртфиналу, Шпанац је убедљивом победом са само 24 године већ ушао у анале тениса.

Тако је Рафа постао други играч у историји тениса који је чак пет пута постао првак отвореног првенства Француске. У наредним годинама сјајном Шпанцу остаје задатак да престигне Бјерна Борга, јединог тенисера који је шест пута био најбољи у Паризу.

Надал је своју доминацију на шљаци потврдио и пред Французима, освојивши Грен слем без изгубљеног сета. Надал ће, захваљујући победи у Паризу, од следећег понедељка поново заузети позицију број један на листи најбољих светских тенисера.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи