Стосурова је била боља

Тенисерка Јелена Јанковић рекла је да у данашњем полуфиналном мечу турнира Ролан Гарос у Паризу против Саманте Стосур није могла да "пронађе" своју игру и да је Аустралијанка била боља.

Јелена Јанковић је у полуфиналу Отвореног првенства Француске изгубила од Стосурове са 1:6, 2:6. Аустралијанка је до финала, између осталих, победила прву тенисерку света Серену Вилијемс и четвороструку победницу Ролан Гароса Жистин Енен.

"Током меча нисам могла да пронађем прави ритам. Саманта је играла и сервирала стварно добро. Осећала сам да су ми тешке ноге, нисам се кретала и то је утицало на сваки ударац, посебно на ритерн", рекла је Јанковићева на конференцији за новинаре.

"У појединим поенима када сам имала шансе, правила сам велике грешке. То нисам била ја, то није моја игра. На жалост - изгубила сам. Она је данас била боља", додала је четврта тенисерка света.

Јелена Јанковић је у другом сету водила са 2:0 и 40:15, али ипак није  успела да се врати у меч.

"Уопште нисам била нервозна, можда сам почела хладно меч, јер се прво полуфинале брзо завршило и имале смо 10, 15 минута да се припремимо. Нисам успела да 'уђем' у меч. Можда би било другачије да сам повела са 3:0, али нисам могла да пронађем своју игру", рекла је она.

Упитана да ли је љута на себе због пораза, пошто су у полуфиналу играле тенисерке које нису освајале гренд слем турнир и имала би велику шансу за тријумф, Јелена Јанковић је одговорила потврдно.

"Љута сам. Није лако изгубити меч на овакав начин, али такав је тенис. Морам да останем позитивна, имаћу другу прилику. Не знам шта се догодило данас. Она је била боља, играла је своју игру. Нисам пружила ни 20 одсто могућности, то нисам била ја. Не знам ко је то био на терену", рекла је.

Стосурова ће за трофеј на Ролан Гаросу играти против Италијанке Франческе Скјјавоне и то ће бити прво финале једног гренд слем турнира за обе тенисерке. Јанковићева сматра да Аустралијанка има веће шансе за тријумф.

"Мислим да Саманта има велику шансу. Играла је добро и победила главне фаворите на турниру. Игра веома, веома добро. Мислим да ће освојити Ролан Гарос", рекла је Јелена Јанковић. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи