Јелена против Саманте

Најбоља тенисерка Србије Јелена Јанковић, победила је у четвртфиналу Јарославу Шведову са 2:0 (7:5, 6:4) и у полуфиналу играће против Саманте Стосур која је елиминисала Серену Вилијемс.

Српска тенисерка је успела да добије "рат брејкова" против Шведове, искористивши на крају прву меч лопту на сервис противнице.

Прва је до брејка предности дошла Казахстанка у трећем гему почетног сета (2:1), али је Јанковић вратила брејк за 3:3, а онда у последњем 12. гему бриљантним ритерном одузела још једном сервис казахстанској тенисерки, за вођствио од 1:0 у сетовима.

Серију од четири брејка у наставку игре прекинула је Јанковићева која је својим сервисом стекла предност од 3:2. Шведова је међутим, одмах узвратила (3:3) и у низу још једном одузела сервис српској тенисерки за вођство од 4:3.

Јанковићева је до краја меча успела да се сконцентрише, за разлику од Шведове, која је у одлучујућим тренуцима изгубила самопоуздање. Казахстанка је направила две дупле сервис грешке у десетом гему и тиме запечатила судбину на овогодишњем Ролан Гаросу.

Четврти рекет света састаће се у борби за финале Ролан Гароса са Аустралијанком Самантом Стосур, која је са 2:1 у сетовима победила Серену Вилијемс.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи