Робин - убица шампиона

Робин Содерлинг, другу годину за редом, избацио владајућег шампиона Ролан Гароса. После Рафе Надала прошле године, Содерлинг "збацио" и најбољег светског тенисера Роџера Федерера. Велика борба у четири сета. Резултат 3-6, 6-3, 7-5, 6-4.

Швеђанин је, после 12 неуспешних покушаја, коначно успео да победи Роџера Федерера и , после четири сета прекине сан најбољег тенисера света да би могао да одбрани прошлогодишњу титулу шампиона Отвореног првенства Француске у Ролан Гаросу.

Содерлинг се у полуфинале пласирао после велике борбе, али је показао сјајну игру којом се донекле реванширао Федереру за пораз у прошлом финалу, када га је Швајцарац просто збрисао са паришке шљаке.

Да ствар буде гора по Содерлинга, Швеђанин је пре овог дуела, изгубио 28 од 30 сетова које је одиграо против Федерера, који ће, први пут после Роланд Гароса 2004. године, гледати полуфинале неког гранд слема са трибина.

Истовремено, прекинут је и Федереров стравичан низ од 23 узастопна полуфинала на гренд слем турнирима.

"Када сам ушао на терен осетио сам како ми расте самопоуздање. Ово ми је најдражи гренд слем... И човек се не може осећати пуно боље од осећаја који имам сад кад сам победио најбољег тенисера на свету", рекао је Содерлинг после меча.

Изненађење је тим веће, јер је Федерер, хладног и кишовитог поподнева у Паризу, одлично почео и добио 22 од 24 поена на свој сервис, да би из необјашњивих разлога пао после 30:0 у првом гему који је сервирао у другом сету, после чега је изгубио четири поена за редом.

Швајцарац је имао шансу да се врати у меч у трећем сету када је при реyултату 5:4 у гемовима имао предност од 0:30 на Содерлингов сервис, али је његов наредни ударац завршио неколико милиметара иза линије, што је Содерлингу омогућило да се извуче из невоље.

Федерер је у том гему имао сет лопту, али се Швеђанин на једвите јаде и после дивље размене удараца извукао. Такав развој ситуације одушевио је публику, али не и Федерера.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи