Зимоњић и Среботник у полуфиналу

Јелена у четвртфиналу против Шведове

Најбоља тенисерка Србије Јелена Јанковић пласирала се у четвртфинале Ролан Гароса пошто је, са 2:0 у сетовима, победила Данијелу Хантухову, а наредни меч играће против Шведове из Казахстана.

Јелена је Словакињу Данијелу Хантухову, која је постављена за 23. носиоца, победила са 2:0, по сетовима 6:4 и 6:2. 

Ово је четврта победа Јанковићеве у мечевима са Хантуховом од које је изгубила ове године на турниру у Чарлстону, али и у Београду у Фед купу.

Меч на Ролан Гаросу је био занимљив само у првом сету, када су тенисерке биле изједначене. Код 4:4 Јанковићева је после велике борбе успела да поведе са 5:4 и заврши меч, а Хантухова није успела да се поново врати у игру.

Остали парови женског сингла:
(1) Серена Вилијамс (САД) - (7) Саманта Стосур (Аустралија)
(17) Франческа Скјавоне (Италија) - (3) Каролине Возњацки (Данска) и
(5) Јелена Дементијева (Русија) - (19) Нађа Петрова (Русија).

Наградни фонд турнира је 7.580.800 евра.

Ненад Зимоњић и Катарина Среботник у полуфиналу

Тенисер Србије Ненад Зимоњић и Катарина Среботник из Словеније пласирали су се у полуфинале Ролан Гароса пошто су савладали француски пар - Орели Веди и Мишел Лондра са 3:0 (6:7, 6:3, 10:3).

У наредном колу Зимоњић и Среботникова, који су постављени за шесте носиоце састаће се са трећим носиоцима - Нуријом Љогостером Вивес из Шпаније и Оливером Марахом из Аустрије.

Укупни наградни фонд турнира је 16.807.400 евра.

 

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи