Ђоковић у четвртфиналу

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победио је Американца Робија Ђинеприја са 3:1 (6:4, 2:6, 6:1, 6:2) и пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса. Био је то Ђоквићев пети тријумф над америчким тенисером.

Ђинепри је одлично сервирао у првом сету, баш као и Новак Ђоковић. Резултатски егал виђен је до самог краја првог сета. Ђоковић и Ђинепри су се одлично кретали на основној линији, без много излазака на мрежу. Међутим, најбољи српски тенисер успео је да оствари брејк при самом крају сета. Повео је са 5:4 и успео је да у последњем гему првог сета одигра сигурно и поведе са 1:0.

Американац је успео да оствари брејк почетком другог сета који га је покренуо. Охрабрен, заиграо је смело, гађао је често углове поља и успевао је да осваја поене. Новак није имао одговор и резултат речито говори о односу снага у другом сету. Ђинепри је добио други сет 6:2.

У трећем сету Ђоковић је одиграо смирено, без нервозе, успео је да оствари позамашан капитал. Повео је са 4:0 и то је било довољно да трећи сет одигра без мого размишљања до краја. Ђоковић је добио 6:2 тећи сет.

Четврти сет Новак је отворио у истом стилу. Стекао је позамашну предност на почетку меча. Ђинепри није имао лукавости, а ни снаге да сустигне предност најбољег српског играча. Ђоковић је после два сата и седамнаест минута игре успео да добије четврти сет 6:2 и укупно тријумфује са 3:1.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи