Ђоковић надиграо Ханескуа

Наш најбољи тенисер Новак Ђоковић савладо је у трећем колу Ролан Гароса Румуна Виктора Ханескуа са 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:2). Све спортске резултате можете уживо пратити и на нашој страни Live score у рубрици Спорт.

Ханеску је пруижио велики отпор Ђоковићу. Румуну је припао други сет. Новак је показао зашто је у врху светског тениса, сломио је отпор противника и после 2 сата и 38 минута игре успео да слави.

Трећи играч света силовито је ушао у дуел са Ханескуом, везавши прво три гема почетног сета, да би предност брејка одржао до краја тог дела игре.

У наставку је дошло до размене брејкова у прва четири гема, да би Ђоковић попустио у темпу, омогућивши противнику да преузме "конце игре" и реши други сет у своју корист.

Трећи сет је припао Ђоковићу, који је започео да торпедује поље противника снажним форхендима са основне клиније, прелазећи често из дефанзиве у офанзиву, што му је донело предност од 2:1 у сетовима.

Ханеску је доминирао на почетку четвртог сета, успевши да веже два гема (2:0), али је тада започео маестрални преокрет Ђоковића. који је прво изједначио на 2:2, а онда у петом гему освојио најлепши поен у мечу, лоб ударцем натеравши противника да пуним трком оде на основну линију, и врати лопту, коју је српски тенисер сачекао и мирно је пребацио преко мреже.

До краја меча, Новак је погађао све оно што је "нанишанио", док је Ханеску, једноставно, остао без "муниције".

У борби за улазак у четвртфинале Ђоковић ће се састати са Американцем Робијем Ђинеприем који је савладао Шпанца Хуана Карлоса Ферера са 3:2 (7:5, 6:3, 3:6, 2:6, 6:4).

Ђоковић је до сада Ђинеприја победио у сва четири одиграна меча.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи