Дублови у полуфиналу

Први носиоци турнира, Српски тенисер Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор пласирали су се у полуфинале турнира Мастерс серије у Мадриду, пошто су у четвртфиналу победили Лукаша Кубота из Пољске и Оливера Мараха из Аустрије резултатом 6:3, 6:4. Виктор Троицки и Шпанац Марсел Гранољерс пласирали су се у полуфинале, савладавши Јулијана Ноула из Аустрије и Ендија Рама из Израела резултатом 5:7, 7:5, 10:8.

Зимоњић и Нестор су у меч ушли помало опуштено, па су изгубили већ први гем на свој сервис, али су онда подигли ниво игре и у четвртом гему успели да врате брејк. Тај део игре решили су у осмом гему, када су други пут одузели противницима сервис.

Одлука о победнику пала је већ у првом гему другог сета, када су Зимоњић и Нестор направили трећи брејк у мечу и ту предност успели да задеже до краја.

За улазак у финале Зимоњић и Нестор ће у суботу играти против Леандера Паеса из Индије и Лукаса Кубота из Чешке.

Троицки и Гранољерс успели су да изненаде још један искусни дубл и да се потпуно заслужено пласирају у завршницу. У првом сету Ноул и Рам су направили три брејка, један више од Троицког и Гранољерса, а у другом је однос био исти, али у корист српско-шпанског пара.

Одлука је пала у продуженом тај-брејку, који је, захваљујући бољим сервисима, припао Троицком и Гранољерсу.

За улазак у финале, Троицки и Гранољерс ће у суботу играти против другог дубла света, браће Боба и Мајка Брајана из САД.

Уласком у полуфинале Троицки у Гранољерс су зарадили по 20.000 евра, а тај износ ће удвостручити уколико направе још једно изненађење и савладају браћу Брајан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи