Квери шампион, Гонзалесу и Ретенмајеру дубл

Американац Сем Квери, 22. тенисер света освојио је четврту АТП титулу у каријери, прву на шљаци, савладавши у финалу „Сербиа Опен"-а земљака Џона Изнера резултатом 2:1, по сетовима 3:6, 7:6 (7:4), 6:4. Тај меч биће емитован на нашем Другом програму по завршетку финалне утакмице кошаркашке Евролиге. Сантјаго Гонзалез и Травис Ретенмајер освојили су титулу у конкуренцији дублова, победивши у финалу Пољаке Беднарека и Ковалчика резултатом 7:6 (8:6), 6:1.

Финале турнира у Београду трајало је један час и 55 минута, а освајача првог сета одлучио је само један брејк, који је Изнер начинио у другом гему. Први период игре је завршен резултатом 6:3, иако је 206 цм високи Изнер имао неколико прилика да га оконча знатно раније.

Изнер је у другом сету при вођству од 5:4 сервирао за победу, имао меч лопту, када је Квери успео да узврати брејк, изједначи на 5:5 и доведе сет до тај-брејка, који му је припао резултатом 7:4.

У одлучујућем сету тенисери су били сигурни на свој сервис, све до деветог гема у коме је Квери направио брејк, који је у наредном реализовао у титулу.

Победом у финалу, три године млађи Квери је повео у међусобним дуелима против Изнера са 2:1.

Кверију ће као шампиону „Сербиа Опен"-а припасти 250 АТП поена и чек на 67.430 евра. Поражени Изнер добиће 150 АТП поена и 35.400 евра.

Сантјаго Гонзалез и Травис Ретенмајер шампиони су другог „Сербиа Опен"-а у конкуренцији парова.

Мексичко-америчка комбинација је у свом првом АТП финалу била боља од Пољака Томаша Беднарека и Матеуша Ковалчика резултатом 7:6 (8:6), 6:1. Сусрет је трајао 70 минута.

Гонзалез и Ретенмајер су тако након тријумфа над првим носиоцима у полуфиналу доказали да су у одличној форми пред други гренд слем у 2010. години - Ролан Гарос.

Победницима у дублу припао је чек на 20.490 евра и 250 АТП поена.

Квери: Следећи корак је успех на мастерс турниру

"Осећам се добро, осећао бих се и боље да нисам победио свог другара. Ипак, још увек сам узбуђен. Надам се да ћу да наставим да играм добро. Мој следећи корак је да одиграм добро на мастерс турнирима. Надам се да ћу да освојим један од њих", рекао је Квери на конференцији за новинаре после меча.

"Обично на новим турнирима постоје неки проблеми. Овај турнир је протекао без грешке. Изгледа као да је цео град је дошао да види шта се дешава", закључио је Квери.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи