Пораз Јелене у Риму

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић није успела да освоји турнир у Риму. У финалу је поражена од Марије Мартинез Санчез из Шпаније са 2:0.

Након велике борбе у оба сета, одморнија Шпањолка је изашла као победница меча. Јелена је дала све од себе, али није имала довољно свежине да у одлучујућим тренутцима задржи концентрацију.

 

Први сет Шпањолка је почела боље, после уводних гемова, успева да прва направи брејк и стигне до, наизглед, недостижних 4:1. Међутим, Јелена напада и стиже до 5:5, а потом ствара брејк предности. Противница узвраћа и сет је ушао у тај-брејк у коме је славила Санчезова са 7:5.

Други сет донео је, такође, велику борбу. Почетак сета је била "реприза" првог, с тим што је шпанска тенисерка до првог брејка досла одмах - у првом гему.

Поново је Јанковић јурила предност противнице, успевши у десетом гему да јој коначно сломи сервис, али је већ у наредном гему Шпањолка узвратила на исти начин (6:5), а затим на свој сервис дошла до титуле.

Санчез је и 900 бодова на светској ВТА ранг листи, као и чек на 350.000 долара.

Јанковићева је зарадила 620 ВТА бодова и 175.000 долара.

Јанковићева ће следеће недеље играти на Мастерсу у Мадриду у коме ће бити слободна у првом колу, а у другом ће играти са земљакињом Аном Ивановић, добитницом специјалног позива организатора за наступ на такмичењу у главном граду Шпаније.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи