И Мадрид неизвестан

Најбоље рангирани српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је због алергије морао да преда меч Филипу Крајиновићу у четртфиналу турнира у Београду и да још не зна да ли ће наступити на мастерсу у Мадриду.

"Видело се и у првом мечу да имам проблема да се изборим са тим. Позитивно од свега је што сам предао српском играчу а не некоме другом. Алергија ми баш смета", рекао је Ђоковић после меча.

"Мој наступ у Мадриду је под знаком питања. Не осећам баш најбоље. О томе ћемо да одлучимо у наредна 24 сата", додао је он.

Ђоковић је додао и да су здравствени проблеми привремени.

"Колико ће бити присутни, зависи од одмора. Када имате ту врсту проблема, опоравак захтева одмарање, а не физички напор. Видећу за следећу недељу, али ми је најбитније да играм на Ролан Гаросу и Вимблдону", закључио је Ђоковић.

Филип Крајиновић изјавио је, после пласмана у прво АТП-полуфинале у каријери, како му је највећа жеља да Новак Ђоковић превлада здравствене проблеме због којих му је вечерас предао меч четвртфинала.

"Прва и највећа жеља ми је да Новак што пре оздрави ", рекао је Крајиновић на конференцији за новинаре на теренима СРЦ "Милан-Гале Мушкатировић".

Крајиновић је напоменуо да је још у "шоку" због пласмана у прво АТП- полуфинале у каријери.

"Нисам очекивао да ћу играти полуфинале после две меч-лоптре које сам спашавао на почетку турнира.", истакао је Крајиновић мислећи на сусрет са Русом Јевгенијем Донским у првом колу.

Осамнаестогодишњи Сомборац је нагласио да ће му успех на турниру у Београду бити "одскочна даска" за наставак каријере.

"Успех на овом турниру значајно ће ми повећати самопоуздање", рекао је Крајиновић.

Он је следећег противниика на "Србија-Опену", Американца Сема Кверија, оценио као "изузетно јаког".

"Мораћу да сервирам много боље, али и да се боље бранм, коришћењем дубоких лопти", рекао је Крајиновић.

Полуфиналиста АТП-турнира у Београду је напоменуо да ће му скок на АТП-листи од следећег понедељка значити прави "ветар у леђа".

"Са ових 90 бодова бићу негде на 219. месту и то ће ми свакако бити извор мотиовације за даље напредовање", изјавио је Крајиновић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи