Јелена и Ана освајају Рим

Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у четвртфинале турнира мастерс серије у Риму, пошто је у осмини финала савладала Белгијанку Јанину Викмајер са 6:2, 6:0. Тежи посао имала је Ана Ивановић, која се у осмини финала савладала Елену Дементјеву из Русије, такође, са 2:0.

Јанковићева, која је постављена за седмог носиоца, у четвртфиналу ће играти против четвртог носиоца, Американке Венус Вилијамс.

Први међусобни дуел седме и 12. тенисерке света протекао је у изразито доминантној игри четири године старије Српкиње и трајао је свега 59 минута. Јанковићева је била толико боља, да се просто поигравала са ривалком, не допустивши јој ни грам наде да би могла нешто да уради у овом сусрету.

Била је то, може се слободно рећи, неравноправна борба, у којој је расположена Јелена демонстрирала врхунски тенис. Неухватљив сервис, сјајно кретање и снажни, прецизни ударци из свих позиција красили су игру наше тенисерке.

Јелена је Белгијанку просто почистила са терена. Меч је започела са два брејка и већ тада се видело да је изузетно мотивисана да што пре оконча дуел, у којем је Викмајер до краја првог сета успела да освоји само два гема.

Други сет је донео праву "баражну ватру" српске тенисерке, која није попуштала у снажном ритму и серији неухватљивих удараца. Јанковић је поново са два брејка повела са 3:0, а након тога је Викмајер дигла руке од даљег отпора. Не препустивши Белгијанки ниједан гем до краја меча, Јелена га је окончала тријумфално, искористивши прву меч лопту.

Српска и америчка тенисерка до сада су међусобно играле десет пута и обе су забележиле по пет победа. Прошле године Јанковићева је у Риму такође дошла до четвртфинала, у којем је изгубила од Рускиње Светлане Кузњецове.

Ана наставља са успесима у Риму

Савладана је и Елена Дементјева. Лакше него што се очекивало Ана је успела да савлада фаворизовану Рускињу.

Први сет наша тенисерка је лако решила у своју корист допустивши противници да освои само један гем. У игри Ане приметан је знатан напредак у проценту успешности првг сервиса, што јој је донело на сигурности.

У другом сету водила се велика борба, играло се гем за гем. Сет је ушао у тај-брејк гем који наша Ана решава у своју корист за коначних 2:0 у мечу. 

У четвртфиналу Ивановићеву очекује још једна Рускиња Нађа Петрова, која је у осмини финала савладала Румунку Дулгеру са 2:1 (6:0, 3:6, 6:2).

Петрова и Ивановићева до сада су играле осам пута, а обе играчице забележиле су по четири победе.

Турнир у Риму игра се за укупни наградни фонд од два милиона долара.

Победници ће припасти 350.000 долара и 900 ВТА поена.

Број коментара 70

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи