Ђоковић први пут против Коболија у трећем колу мастерса у Шангају

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће данас против младог Италијана Флавија Коболија меч трећег кола мастерса у Шангају. Почетак дуела заказан је за 12.30 по средњоевропском времену. Резултат и најважнија дешавања на терену можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић први пут против Коболија у трећем колу мастерса у Шангају Ђоковић први пут против Коболија у трећем колу мастерса у Шангају

Након што је у другом колу савладао Американца Алекса Микелсена, Новак Ђоковић ће у трећој рунди мастерса у Шангају играти против младог италијанског тенисера Флавија Коболија, који је јуче направио преокрет и елиминисао Швајцарца Стана Вавринку у другој рунди.

Због кише и лошег времена, које је пореметило програм у Шангају, дуел Коболија и Вавринке одложен је у недељу за понедељак, па је Ђоковић ненадано добио додатни дан одмора пред сусрет са Италијаном.

Флавио Коболи (22) је тренутно 30. играч на АТП листи, што му је и најбољи пласман у каријери. Никада није играо против 15 година старијег Ђоковића. Као и српски тенисер, био је слободан у првом колу мастерса у Шангају.

Италијан још увек нема освојену АТП титулу, а у јулу ове године одиграо је на турниру у Вашингтону своје прво и још увек једино финале. Елиминисао је Гофана, Фокину, Микелсена и Шелтона, пре него што га је савладао Себастијан Корда.

Коболи је шест пута одмерио снаге са тенисерима који су међу првих десет на АТП листи и шест пута је поражен. Ове године је први пут играо у главном жребу сва четири гренд слема. У Паризу и Лондону стигао је до другог, а у Мелбурну и Њујорку до трећег кола, иако му је омиљена подлога шљака.

Пласманом у трећу рунду мастерса у Шангају Коболи је већ достигао свој досадашњи лимит на турнирима серије 1.000. Прве две препреке пребродио је ове године у Мадриду и Синсинатију.

Флавио Коболи је рођен у Фиренци, али му је турнир у Риму најдражи на АТП туру. Воли фудбал и навија за Рому. Омиљени спортиста му је легендарни капитен "вучице" Франческо Тоти, а тениски узор сународник Фабио Фоњини.

Победник данашњег дуела Ђоковића и Коболија играће у осмини финала против бољег из меча Американца Френсиса Тијафоа и Руса Романа Сафијулина.

Ђоковић у Шангају први пут од 2019.

Новак Ђоковић први пут још од 2019. године учествује на мастерсу у Шангају, који је освојио четири пута, по чему му нема равног. Најбољи тенисер свих времена само пет пута је поражен у најмногољуднијем кинеском граду, док је забележио 35 победа.

Ђоковић је рекордер и по укупном броју пехара са турнира из АТП серије 1.000, пошто их је подигао округло 40. Покушаће у Кини да заокружи још један велики јубилеј и појури 100. титулу у каријери, чиме би постао тек трећи играч у историји "белог спорта" са троцифреним бројем трофеја. Више их имају само Роџер Федерер (103) и Џими Конорс (109).

Мада је и сам призано да му то није приоритет у овој фази каријере, Ђоковићев наступ у Шангају једна је од последњих прилика да поправи пласман у АТП трци и обезбеди место на Завршном турниру у Торину, где ће се средином новембра надметати осморица најуспешнијих тенисера године.

Осим олимпијског турнира у Паризу, који је и био први приоритет, Ђоковић током 2024. није освојио ниједну титулу, што му се није догодило још од 2005. године. Одиграо је само једно финале - на Вимблдону, где га је надиграо Карлос Алкараз.

уторак, 08. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи