Коболи савладао Вавринку и заказао дуел са Ђоковићем у Шангају

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће у трећем колу мастерса у Шангају против младог Италијана Флавија Коболија, који је у другој рунди победио ветерана Стана Вавринку са 2:1 у сетовима (6:7(6:8), 7:6(7:4), 6:3).

Коболи савладао Вавринку и заказао дуел са Ђоковићем у Шангају Коболи савладао Вавринку и заказао дуел са Ђоковићем у Шангају

Након што је у другом колу савладао Американца Алекса Микелсена, Новак Ђоковић ће у трећој рунди мастерса у Шангају играти против младог италијанског тенисера Флавија Коболија, који је данас направио преокрет и елиминисао Швајцарца Стана Вавринку у три сета.

Први сет, у којем није било прилика за брејк, Вавринка је освојио у неизвесном тај-брејку, пошто га је решио у своју корист резултатом 8:6.

Прве брејк лопте имао је Коболи тек у 11. гему другог сета, али је Вавринка архивирао све три и повео са 6:5. Италијан је био убедљив у наредном гему на свој сервис, па је уследио још један тај-брејк, али са другачијим исходом. Добио га је Коболи са 7:4 и изједначио на 1:1 у сетовима.

Брејк у другом гему одлучујућег сета био је довољан да Коболи обезбеди тријумф, мада се при резултату 4:2 суочио са 0:40 и три везане брејк лопте за Вавринку, које је успешно поништио, а потом меч мирно привео крају.

Због кише и лошег времена, које је пореметило програм у Шангају, дуел Коболија и Вавринке одложен је у недељу и одигран данас, па је Ђоковић ненадано добио додатни дан одмора и на терен ће у уторак.

Флавио Коболи је тренутно 30. играч света, што му је и најбољи пласман у каријери. Никада није играо против 15 година старијег Ђоковића. Као и српски тенисер, био је слободан у првом колу мастерса у Шангају.

Ђоковић у Шангају први пут од 2019.

Новак Ђоковић први пут још од 2019. године учествује на мастерсу у Шангају, који је освојио четири пута, по чему му нема равног. Најбољи тенисер свих времена само пет пута је поражен у најмногољуднијем кинеском граду, док је забележио 35 победа.

Ђоковић је рекордер и по укупном броју пехара са турнира из АТП серије 1.000, пошто их је подигао округло 40. Покушаће у Кини да заокружи још један велики јубилеј и појури 100. титулу у каријери, чиме би постао тек трећи играч у историји "белог спорта" са троцифреним бројем трофеја. Више их имају само Роџер Федерер (103) и Џими Конорс (109).

Мада је и сам призано да му то није приоритет у овој фази каријере, Ђоковићев наступ у Шангају једна је од последњих прилика да поправи пласман у АТП трци и обезбеди место на Завршном турниру у Торину, где ће се средином новембра надметати осморица најуспешнијих тенисера године.

Осим олимпијског турнира у Паризу, који је и био први приоритет, Ђоковић током 2024. није освојио ниједну титулу, што му се није догодило још од 2005. године. Одиграо је само једно финале - на Вимблдону, где га је надиграо Карлос Алкараз.

понедељак, 07. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи