Читај ми!

Надал се повукао са Лејвер купа

Шпански тенисер Рафаел Надал повукао се са Лејвер купа иако је пре три недеље најавио да ће играти на турниру који се следеће недеље игра у Берлину.

Изјава Надала пренета је на звнаичном налогу Лејвер купа.

"Заиста сам разочаран што морам да кажем да нећу моћи да се такмичим на Лејвер купу у Берлину следеће недеље. Ово је тимско такмичење и да бих заиста подржао тим Европе, морам да урадим оно што је најбоље за њих и у овом тренутку постоје други играчи који могу помоћи тиму да победи. Имам толико сјајних, емотивних успомена са играња Лејвер купа и заиста сам се радовао што ћу бити са саиграчима и са Бјерном Боргом у његовој последњој години као капитену. Желим тиму Европе много среће и бодрићу их из далека", стоји у изјави Надала.

Надал није одиграо ниједан меч од Олимпијских игара на којима је већ у другом колу елиминисан од Новака Ђоковића, а у конкуренцији дублова са Карлосом Алкаразом испао је у четвртфиналу. 

Лејвер куп је меч између тенисера из Европе и остатка света. Европу ће представљати Александер Зверев, Данил Медведев, Каспер Руд, Карлос Алкараз и Стефанос Циципас, док ће Надалова замена бити именована у петак или суботу.

Тим света представљаће Тејлор Фриц, Франсиско Серундоло, Френсис Тијафо, Бен Шелтон, Алехандро Табило и Танасис Кокинакис.

Турнир се игра од 20. до 22. септембра.

петак, 13. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи