Читај ми!

Троицки: Сви су мотивисани, желимо да се искупимо за пораз од Словачке

Тениска репрезентација Србије за викенд дочекује Грчку у Дворани "Александар Николић" у оквиру Светске групе Дејвис купа. Селектор Виктор Троицки је на конференцији за медије истакао да је тим у пуном саставу, да је врло мотивисан и да победом жели да се искупи за неочекивани пораз од Словачке.

Троицки: Сви су мотивисани, желимо да се искупимо за пораз од Словачке Троицки: Сви су мотивисани, желимо да се искупимо за пораз од Словачке

После пуних седам година, тенисери Србије, предвођени Новаком Ђоковићем, играће пред београдском публиком. У предстојећем мечу са селекцијом Грчке слове за великог фаворита.

Новак Ђоковић и Душан Лајовић су јутрос тренирали у некадашњем "Пиониру", а селектор Виктор Троицки је на конференцији за медије истакао да је тим комплетан и максимално мотивисан.

"Тим нам је комплетан, сви играчи су ту и спремни су и мотивисани. Услови су нам савршени. Претходних пута смо овде побеђивали, надамо се да ћемо наставити у том стилу. Видимо да смо јачи, желимо да направимо добар старт и да се искупимо за пораз од Словачке", рекао је Троицки.

Селекција Србије у дуел са Грцима улази као велики фаворит иако у саставу неће бити повређени Ласло Ђере.

"Тренутно ме ништа не брине, у најјачем смо саставу, осим повређеног Ласла. Желимо да поправимо утисак из Краљева. Желимо што пре опет да будемо међу најбољим екипама. Видели смо и прошле године шта је било, били смо и близу, али и даље желимо тај највиши степеник. Сви су мотивисани и жељни, хвала им на томе. Док је тако, имамо шансу да прођемо добро", нагласио је Троицки.

"Сви смо жељни Београда"

Селектор је истакао да га не брине ни то што на Ју-Ес опену српски тенисери нису имали најбоље наступе. Сигуран је да ће пружити максимум.

"У Америци није било успешно за наше. Кецмановић је играо два тешка меча, несрећно је изгубио од Музетија. Хамад Међедовић није играо на свом нивоу иако се квалификовао, Дуци је имао тешког противника и издржао је два добра сета против Медведева. Ноле је ту, и даље жели. Неуспешна гренд слем сезона, али остварио је свој главни циљ. Жели да помогне и против ослабљеног противника, и даје пример свима. Ту су и млађи, могу да напредују ове недеље уз целокупан сјајан тим људи. Можда ово послужи и за темпирање форме пред финиш сезоне", рекао је селектор Србије.

Напоменуо је да су мечеви у Београду после седам година паузе посебан мотив за национални тим.

"Сви смо жељни Београда. У Краљеву смо до фебруара имали сјајне резултате, али сада смо хтели да кренемо испочетка. Неизмерно нам је драго што ће бити пуна хала, радујем се доброј атмосфери, да и млађи осете чар 'Пионира'. Овде је у нашој тениској историји било изванредно, слушао сам приче. Драго ми је што смо поново овде", истакао је Троицки.

"Очигледно смо фаворити"

Троицки је укратко прокоментарисао игру суперника, констатујући да их, упркос свему, не треба потценити.

"Тешко их је било скаутирати. Гледали смо мало. Њима ту није ни Сакеларидис, осим Стефаноса Циципаса. Ове остале сам први пут видео овде. Има један леворуки играч. Фокус је на нама ко год да је противник. Очигледно смо фаворити, нећемо их потценити, урадићемо још скаутинга, али све је до нас", закључио је Троицки.

Дуел између тенисера Србије и Грчке биће одигран 14. и 15. септембра у Дворани "Александар Николић".

Жреб је на програму у петак 13. септембра у 12.00 часова. Два сингл меча биће одиграна у суботу, док ће у недељу на програму бити један дубл и два сингла дуела.

среда, 11. септембар 2024.
22° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи