Читај ми!

Србија дочекује Грчку у Дејвис купу

Тениска репрезентација Србије против селекције Грчке игра дуеле у првој групи Дејвис купа. Први меч игра се од 15 часова када ће на терен у "Пиониру" Миомир Кецмановић и Аристотелис Танос. После њих ће снаге одмерити Новак Ђоковић и Јанис Ксилас. Токове мечева можете пратити на нашем порталу.

Србија дочекује Грчку у Дејвис купу Србија дочекује Грчку у Дејвис купу

Србија је у фебруару изгубила у квалификационом дуелу од Словачке са 4:0, па није обезбедила место у групној фази и мораће да победи Грчку како би се и наредне године такмичила у Светској групи, односно првом рангу Дејвис купа.

Први на терен "Пионира" ће Кецмановић и Танос, док ће после њих на терен и најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић, који ће за ривала имати Јаниса Ксиласа.

У недељу се прво игра дубл, за који су пријављени Хамад Међедовић и Новак Ђоковић, односно Петрос Циципас и Деметрис Азоидес, а тај меч на програму је од 13 часова.

Након парова, следе преостала два сингла. Према распореду, Ђоковић ће играти против Таноса, а Кецмановић са Ксиласом.

Србија слови за великог фаворита јер су њени тенисери готово 700 позиција боље рангирани од ривала на АТП листи. Танос је 713. тенисер света, док је Ксилас лошији на 770. месту.

Репрезентација која прва дође до три победе пласираће се у Светску групу Дејвис купа за 2025. годину.

Ђоковић: Надам се да можемо да инспиришемо генерације

Новак Ђоковић је на конференцији за медије уочи сусрета са Грцима истакао да су дуели у Дејвис купу нарочито важни због млађих тенисера.

"Имамо најјачи могући тим, важно је да млади момци осете култ репрезентације, заједништво, припадност грбу, огромну жељу и љубав да се представи Србија на светској сцени на најбољи могући начин. Надам се да ми можемо да помогнемо и да инспиришемо млађе генерације", истакао је Ђоковић.

Осврнуо се и на резултате у 2024. години и освојено олимпијско злато у Паризу.

"Није гарант ако сам 100 одсто спреман да могу да освојим било шта. Наравно да су шансе много веће. Увек је важно одати признање свим осталим тенисерима који играју на врхунском нивоу. Све мора да се заслужи. Свака година је изазов за мене. Злато је било главни циљ ове сезоне. Узимајући све у обзир, то је највећи успех и нешто чиме се највише поносим", поручио је Ђоковић.

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи