Читај ми!

Јаник Синер ослобођен свих оптужби за допинг

Светска антидопинг агенција (ВАДА) одлучила је да не уложи жалбу Суду за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани на одлуку Међународне агенције за интегритет тениса (ИТИА), која је пресудила да Италијан Јаник Синер није ништа урадио да би се намерно допинговао, преноси Коријере дела Сера.

ИТИА је саопштила 20. августа да је Синер два пута био позитиван на забрањену супстанцу клостебол у марту ове године током Мастерса у Индијан Велсу.

ИТИА је навела да Синер неће бити суспендован пошто је независна комисија утврдила да у овом инциденту нема кривице или немара италијанског тенисера.

Коријере дела Сера наводи да је Секретаријат ЦАС-а потврдио јутрос да ВАДА није уложила жалбу на пресуду ИТИА-е чиме је Синер ослобођен свих оптужби за коришћење допинга. Такође, подсећа се да је ВАДА имала рок за жалбу од 21 дан на пресуду ИТИА, који је истекао.

Италијански медији преносе да се ВАДА не противи пресудама независних Агенција у атлетици, бициклизму и тенису, пошто су се оне са правне тачке гледишта показале као оправдане.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару