Синер: Титулу посвећујем болесној тетки, био је ово тежак период за мене

Италијански тенисер Јаник Синер рекао је после освајања Ју Ес опена да титулу посвећује болесној тетки и додао да је иза њега тежак период у каријери.

Синер је у финалу савладао Американца Тејлора Фрица резултатом 3:0 (6:3, 6:4, 7:5) и тако први пут тријумфовао у Њујорку, а одмах на терену после меча имао је веома емотиван говор.

"Хоћу да почнем са Тејлором, знам колико је напорног рада уложио, честитке целом његовом тиму. Лепо је видети те на оваквој позорници и сигуран сам да ћеш још много пута играти овакве мечеве. Желим ти много среће", рекао је на почетку обраћања.

Титулу је посветио тетки која има здравствене проблеме.

"Мој последњи период у каријери је био јако тежак, али ту је тим који ме подржава сваког дана, они су поред мене. Ја волим тенис, тренирам за тако нешто, али постоји и живот ван тога и желим да посветим титулу мојој тетки која се не осећа добро и драго ми је што је и даље имам у свом животу. Драго ми је што могу да делим овако позитивне тренутке са њом, важна је у мом животу. Моја највећа жеља је добро здравље свима, али знам да то некада није могуће", додао је Италијан.

На крају је рекао да је успео да сачува менталну снагу и у тешком периоду, кад је био осумњичен за коришћење недозвољених средстава.

"Веровали смо сви у тиму себи, што је много важно, знали смо да је ментална страна важна у тенису, срећан сам и поносан сам на свој тим. Поносни смо на оно што имамо, морате да идете напред и настављам са својим процесом. Знам да много људи гледа ово и код куће, хвала публици и овде, било ми је заиста задовољство", закључио је Синер.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару