Читај ми!

Ју-Ес опен без олимпијских одликаша

Ју-Ес опен остао је без олимпијских одликаша из Париза. Карлос Алкараз, Лоренцо Музети и Новак Ђоковић су у раној фази окончали такмичење на четвртом гренд слем турниру.

Новак Ђоковић, Карлос Алкараз и Лоренцо Музети освојили су одличја на Олимпијским играма у Паризу - злато, сребро и бронзу. На Ју-Ес опену су у раној фази окончали надметање.

Прво је Шпанац Карлос Алкараз поражен у другом колу Ју-Ес опена од Холанђанина Ботика ван де Зандшулпа са 3:0 по сетовима 6:1, 7:5, 6:4. Потом је учешће на турниру у Њујорку окончао Италијан Лоренцо Музети поразом од Јапанца Брендона Накашиме са 3:1, по сетовима 6:2, 3:6, 6:3, 7:6. Последњи у низу елиминисан је Новак Ђоковић од Аустралијанца Алексеја Попирина са 3:1, по сетовима 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

Резултат на Ју-Ес опену може се рећи да је узрок великих напора које су уложили тенисери на Олимпијским играма у борби за медаље.

Музетијев најбољи резултат на гренд слем турнирима у каријери је полуфинале на Вимблдону ове године у коме је поражен од Ђоковића. Алкараз је ове године поред медаље у Паризу освојио и Ролан Гарос и Вимблдон.

Ђоковић је остао без гренд слем трофеја у овој сезони, али је у Паризу успео да освојио једино што му је недостајало у каријери - златну медаљу чиме је постао један од пет тенисера у обе конкуренције који је комплетирао златни слем.

субота, 31. август 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару