Читај ми!

Сабаленка преокретом до осмине финала Ју-Ес опена

Белоруска тенисерка Арина Сабаленка савладала је Рускињу Јекатерину Александрову резултатом 2:1, по сетовима 2:6, 6:1, 6:2.

Прошлогодишња финалисткиња Ју-Ес опена Арина Сабаленка је направила преокрет у трећој рунди против Александрове и стигла до осмине финала.

Дуел је почео уједначено, тенисерке су освајале гемове на своје сервисе, а Сабаленка је прва стигла до брејк прилике, међутим није успела да искористи две шансе у четвртом гему првог сета.

Ипак, Александрова је ухватила бољи ритам у кључним тренуцима и освојила пет узатопних гемова, од чега два уз брејкове и стигла до вођства у сетовима - 1:0.

Уследила је одлична игра Сабаленке која је противници дозволила само један гем у другом сету. Одличну игру с основне линије наставила је и у трећем сету, диктирала је ритам и правац кретања Александрове и на крају стигла до победе.

Сабаленка ће у осмини финала играти против Белгијанке Елизе Мартенс, некадашње дубл партнерке с којом је освојила прву гренд слем титулу, управо у Њујорку. Мартенс је била боља од Американке Медисон Киз.

Дуел ће бити одигран у недељу, 1. септембра.

субота, 31. август 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару