Читај ми!

Тренутна АТП листа - Алкараз пред најнижим пласманом од 2022. године

Последица неочекиваног пораза Карлоса Алкараза у другом колу Ју-Ес опена од Холанђанина Ботица ван де Зандшулпа изван самог резултата и разочарања због ране елиминације с турнира, стиже у виду Алкаразовог пада на АТП листи.

Холанђанин Ботик Ван де Зандшулп је са 3:0 елиминисао првака из 2022. и прошлогодишњег полуфиналисту.

Тренутно стање на АТП листи држи Алкараза на трећој позицији, Јаник Синер је први, Александар Зверев други, Новак Ђоковић четврти, а Данил Медведев пети. Сви сем Шпанца су још увек на турниру.

Не успевши да одбрани прошлогодишње полуфинале, Алкараз је изгубио 670 бодова. Сем самог шока, Алкараз би могао први пут после дуго времена да падне са позиције прве тројице на ранг-листи, где се налази од 12. септембра 2022. године.

Новак Ђоковић или Данил Медведев су у прилици да га претекну, мада су њих двојица пред тешким задатком. Позиционирање изнад Карлоса је за Новака или Данила могуће једино ако један од њих двојице постане финалиста.

У овом тренутку, Новак Ђоковић има 1130 бодова мање од Алакраза, тако да би му пласман у финале (1200 поена) донео сигурно треће место, а титула и одбрана 2000 бодова и задржавање другог места.

Алкараз је такође пред немогућим изазовом да заврши годину на првом месту, јер би морао би да оствари веома добре резултате у Пекингу, Шангају, Паризу и Торину.

АТП листа после другог кола Ју-Ес опена:

1. Јаник Синер 9280
2. Александар Зверев 6775
3. Карлос Алкараз 6690 (елиминација)
4. Новак Ђоковић 5560
5. Данил Медведев 5175

петак, 30. август 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару