Читај ми!

Као по обичају – Ђоковић против Попирина у трећем колу Ју-Ес опена

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће вечерас против Аустралијанца Алексеја Попирина меч трећег кола Ју-Ес опена. Тај дуел је заказан као први на вечерњем програму Стадиона "Артур Еш" и почеће у један сат иза поноћи по средњоевропском времену.

Као по обичају – Ђоковић против Попирина у трећем колу Ју-Ес опена Као по обичају – Ђоковић против Попирина у трећем колу Ју-Ес опена

Већ је постао обичај да се Новак Ђоковић и Алексеј Попирин сретну на гренд слем турнирима ове године. Прескочили су само Ролан Гарос, док је српски тенисер био бољи у другом колу Аустралијан опена и трећем колу Вимблдона, оба пута са 3:1.

Заправо, Ђоковић никада није изгубио од Попирина, пошто га је савладао са 2:0 и у Токију 2019. године, када су први пут били на супротним странама мреже.

Најбољи тенисер свих времена до трећег кола Ју-Ес опена стигао је без много муке. Турнир је отворио убедљивом победом над Радуом Алботом (3:0), квалификантом из Молдавије, док му је у другом колу сународник Ласло Ђере предао меч почетком трећег сета, у тренуцима када је Ђоковић водио са 2:0 у сетовима и 2:0 у гемовима.

Ни Алексеј Попирин још није изгубио сет у Њујорку ове године. У првом колу је савладао Ву Квон Суна из Јужне Кореје, а у другој рунди надмоћно надиграо Шпанца Педра Мартинеза, којем је препустио само шест гемова – 6:2, 6:4, 6:0.

Аустралијанац је тренутно 28. тенисер света. У каријери је освојио три АТП титуле, а последњу и највреднију ове године на мастерсу у Монтреалу, где је направио велико изненађење и прави подвиг, победивши на путу до пехара Махача, Шелтона, Димитрова, Хуркача, Корду и у финалу Рубљова. Све то уз само два изгубљена сета на читавом турниру.

Ипак, највећи успех у каријери узео је данак, па је уочи почетка Ју-Ес опена елиминисан већ у првом колу мастерса у Синсинатију. Избацио га је француски ветеран Гаел Монфис.

На гренд слем турнирима, укључујући и Ју-Ес опен, Аустралијанац никада није догурао даље од треће рунде. Најбољи пласман на АТП листи имао је средином августа, када је био 23. на свету.

Форхенд је Попиринов омиљени ударац, а шљака и бетон омиљене подлоге. Очекивано, најдражи турнир му је Аустралијан опен, а најлепши град на АТП туру Лондон. Говори енглески, руски и шпански језик. Идол му је Хуан Мартин дел Потро, али не крије да се диви и Јусејну Болту. Воли кошарку и фудбал, а навија за Портланд трејлблејзерсе и Евертон.

Бољи из дуела Ђоковића и Попирина играће у наредној рунди против Американца - Бена Шелтона или Френсиса Тијафоа.

Ђоковић јури јубиларну 100. титулу

Новак Ђоковић у Њујорку игра за своју јубиларну 100. титулу у каријери.

Уколико буде најбољи на Ју-Ес опену, српски тенисер ће постати тек трећи играч у историји тениса који је стигао до троцифреног броја титула у синглу. Бољи од њега су само Роџер Федерер са 103 и Џими Конорс са 109 пехара.

По броју гренд слем трофеја Ђоковићу нема равног. Освојио их је 24, од чега 10 Аустралијан опена, седам Вимблдона, четири Ју-Ес опена и три Ролан Гароса.

На Отвореном првенству Америке, Ђоковић је учествовао 17 пута. Одиграо је 103 мечa, а пре два дана забележио и 90. тријумф, вредан још једног рекорда. Постао је први тенисер у историји са бар 90 победа на сваком од четири гренд слем турнира.

петак, 30. август 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару