Читај ми!

Ђоковић против Де Минора у јубиларном 60. четвртфиналу на гренд слем турнирима

Новак Ђоковић ће играти четвртфинале Вимблдона против Аустралијанца Алекса де Минора. Програм на Централном терену почиње у 14.30, а меч српског и аустралијског тенисера биће други на овом терену, пројектовано време за почетак је 17.00. Директан пренос је на Првом програму, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић против Де Минора у јубиларном 60. четвртфиналу на гренд слем турнирима Ђоковић против Де Минора у јубиларном 60. четвртфиналу на гренд слем турнирима

Програм на Централном терену Вимблдона отварају Елена Рибакина и Елена Свитолина, после овог дуела, Ђоковић и Де Минор ће играти четврти међусобни меч. Српски тенисер је успешнији, има два тријумфа, док је Аустралијанац однео једну победу. 

Новак Ђоковић ће играти 15. пут четвртфинале Вимблдона. Седмоструки шампион трећег гренд слема је после 123 минута игре савладао 15. играча света Данца Холгера Рунеа 3:0, по сетовима 6:3, 6:4, 6:2 у осмини финала и потврдио је да се налази у доброј форми.

Алекс де Минoр је стигао до четвртфинала Вимблдона по први пут у каријери, након сјајне игре против Француза Артура Филса кога је победио за непуна три сата, резултатом 3:1, по сетовима 6:2, 6:4, 4:6, 6:3.

Аустралијанац никада није играо полуфинале неког гренд слема, четвртфинала на Вимблдону, Ју-Ес опену и Ролан Гаросу су му најбољи резултати на најважнијим турнирима у сезони. У досадашњој каријери, Де Минор је освојио девет АТП титула, ове сезоне турнир у Акапуклу и Хертогенбосу, што је била увертира за Вимблдон.

До меча са Ђоковићем на трећем гренд слему, Аустралијанац је победио сународника Џејмса Дакворта, потом Шпанца Ђауме Мунара, Французе Луку Пуја и Филса. Де Минор је тренутно 9. тенисер на АТП листи, а најбољи пласман остварио је ове године када је био седми тенисер света. Против Ђоковића је на почетку године уписао победу на Јунајтед купу.

Српски тенисер ће, уколико победи, Де Минора играти 13. полуфинале на Вимблдону. У ранијем делу каријере, Ђоковић је два пута био поражен на лондонској трави у четвртфиналу. Први пут 2009. године од Томија Хаса, а потом 2017. од Томаша Бердиха, прецизније Новак је предао меч чешком тенисеру.

Ђоковић ће против Де Минора играти 60. четвртфинале на гренд слем турнирима, поред 14 наступа на Вимблдону у овој фази, Новак је играо 14 пута четвртфинале на Аустралијан опену, 13 пута на Ју-Ес опену и чак 18 на Ролан Гаросу.

До дуела са Де Минором, Новак је стигао победивши Вита Коприву, Џејкоба Фернлија, Алексеја Попирина и Холгера Рунеа.

Директан пренос меча између Ђоковића и Де Минора је на Првом програму, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

четвртак, 11. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару