Читај ми!

Ђоковић против дебитанта Фернлија у другом колу Вимблдона

Новак Ђоковић ће у другом колу Вимблдона играти против Џејкоба Фeрнлија из Велике Британије. Почетак меча на Централном терену заказан је за 14.30. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Ђоковић и Фернли никада нису одиграли међусобни меч, а српски тенисер је после победе у првом колу истакао да против Британца мора да одради домаћи задатак.

"Никада не волим да играм против Британаца. За мене је најважније да се добро осећам, да ми је тело у стању да издржи пет сетова", рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Новак је у првој рунди трећег гренд слема у сезони рутински савладао Чеха Вита Коприву, резултатом 3:0, по сетовима 6:1, 6:2, 6:2. То је била Ђоковићева 93. победа у каријери на Вимблдону. Српском тенисеру ће бити потребна још три тријумфа како би оборио рекорд Роџера Федерера по броју победа на престижном турниру.

Дипломирани кинезиолог Фернли

Џејкоб Фернли рођен је 2001. године у Единбургу. До сада несумњиво највећи успех у каријери направио је доласком у другу рунду на Вимблдону. На старту турнира био је бољи од Шпанца Алехандра Мора Кањаса са 7:5, 6:4, 7:6.

Подсетимо, Фернли је до главног жреба на Вимблдону стигао добијањем специјалне позивнице и ово му је деби на једном гренд слем турниру.

Ове године одиграо је само један меч на АТП туру, прошле недеље на турниру у Истборну, где га је савладао Били Херис. Фернли је претходног месеца освојио и прву АТП челенџер титулу на турниру у Нотингему.

Британац је после победе у првом колу Вимблдона упутио похвалне речи на рачун Новака Ђоковића.

"Гледао сам га на ТВ-у безброј пута. Оно што је урадио за тенис, начин на који игра и шта је успео да постигне је изванредно. Биће застрашујуће, али више чудно гледати га преко мреже. Он је дефинитивно један од мојих идола. Ако могу да одиграм половину његовог нивоа, бићу срећан", навео је Фернли уочи дуела против Ђоковића.

Фернли је пре нешто више од месец дана дипломирао на Тексашком хришћанском Универзитету на проучавања људског покрета, тачније на кинезиологији. Током студирања у Сједињеним Америчким Државама играо је на ИТФ турнирима, а после тога почео је сезону на травнатој подлози. 

Британац игра десном руком, једноручни форхенд и дворучни бекхенд. Нападачки је настројен тенисер, али му одбрана није јача страна. Ђоковић је недвосмислено апсолутни фаворит против Фернлија.

Почетак меча на централном терену заказан је за 14.30. Директан пренос је на Првом програму РТС-а, а најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару