Читај ми!

Ђоковић против Коприве започиње учешће на Вимблдону

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић започеће учешће на Вимблдону дуелом против Чеха Вита Коприве. Тај меч на Централном терену почеће око 16.00 часова. Директан пренос је на Другом програму РТС-а, а његов ток из часа у час можете пратити и на нашем порталу. Ласло Ђере ће, не пре пет сати, играти против Луке Пуја из Француске.

Ђоковић против Коприве започиње учешће на Вимблдону Ђоковић против Коприве започиње учешће на Вимблдону

Новак Ђоковић је 19. пут на теренима најпрестижнијег тениског турнира, а до сада је уписао 92 тријумфа. Ђоковићу ће бити потребна четири тријумфа како би оборио Федереров рекорд по броју победа на Вимблдону.

Српски тенисер је освојио укупно седам титула на лондонској трави, а уколико успе да дође до трофеја, имаће исти број као и Федерер. Поред тога, утиснуће и 25. гренд слем трофеј поред свог имена.

Последњих пет година, тренутно други тенисер света, догурао је до финала и изгубио само 2023. од Шпанца Карлоса Алкараза.

Новак ће турнир почети против Чеха Вита Коприве, 123. тенисера на АТП листи. Два тенисера се никада до сада нису састајала.

Српски и чешки тенисер до сада нису никада играли један против другог. Коприва није играо Вимблдон, а једини турнир из гренд слем категорије на којем је наступао је Аустралијан опен и то ове године. Учешће у Мелбурну је окончао у првом колу.

Уколико Ђоковић буде бољи од Коприве, у другом колу би га чекао бољи из дуела Џејкоба Фирнлија из Велике Британије и Алехандра Мора Кањаса из Шпаније. Аргентинац Томас Мартин Ечевери је потенцијални ривал Ђоковићу у трећем колу.

Могућ ривал Ђоковићу у осмини финала је Данац Холгер Руне, у четвртфиналу Хуберт Хуркач, а у полуфиналу Александер Зверев или Андреј Рубљов.

Бранилац титуле на Вимблдону Карлос Алкараз ће у првом колу играти против Естонца Марка Лајала, док га потом у евентуалном другом колу чека бољи из меча Александар Вукић – Себастијан Офнер.

Јаник Синер, најбољи тенисер света, играће у првом колу против Јаника Ханфмана из Немачке. У другој рунди би Синер могао да иде на земљака Матеа Беретинија.

И Ђере ће данас на терен

Ласло Ђере ће не пре 17 часова изаћи на терен против Француза Луке Пуја. Српски представник је 51. рекет света, док је Пуј пао на чак 212. позицију на АТП листи.

Француз је до главног жреба дошао кроз квалификације. У првом колу је био бољи од Енглеза Пинингтона Џоунса 2:0, у другом је надиграо Веселог истим резултатом, а у финалу је био бољи од Сународника Лука ван Еша са 3:0.

Ђере и Пуј су се само једном састали у каријери. У квалификацијама за турнир у Дубаију када је Француз био бољи 2:1.

Српски тенисер је најбољи пласман на Вимблдону остварио прошле године када је стигао до трећег кола.

уторак, 02. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару