Повреда је прошлост - Ђоковић тренира пуном паром

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић објавио је на друштвеним мрежама видео-снимак на којем тренира у теретани након што је недавно подвргнут операцији колена.

Новак Ђоковић је навијачима послао обећавајућу поруку пред Вимблдон и Олимпијске игре у Паризу. "Напредак", написао је најбољи тенисер свих времена на Инстаграму уз видео-снимак из теретане на којем тренира пуном паром.

Ђоковић је 5. јуна у Паризу подвргнут операцији менискуса десног колена, након што се повредио у другом сету меча осмине финала Ролан Гароса против Аргентинца Франсиска Серундола.

Требало је да у четвртфиналу игра против Норвежанина Каспера Руда, али је магнетна резонанца показала да на менискусу десног колена постоји оштећење због којег је морао да се повуче са турнира.

Ђоковић је током другог сета дуела са Серундолом повредио колено након проклизавања услед лошег стања терена у Паризу. У неколико наврата је морао да затражи помоћ лекара, али је успео да прође у четвртфинале и упише рекордни 370. тријумф на гренд слем турнирима.

Физијатар Горан Родић рекао је за РТС да хируршка интервенција којој је подвргнут Новак Ђоковић спада у слабо инвазивне методе, а да повреда колена коју је задобио у Паризу спада у блаже повреде са добром прогнозом.

Након што се повукао са Ролан Гароса, Ђоковић је са првог пао на треће место АТП листе.

петак, 21. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије