Читај ми!

Синер о Федереру, Алкаразу и Паризу: Још се враћам на тај пораз у полуфиналу

Нови први рекет света Јаник Синер истакао је у интервјуу за "Газету дело спорт" да и поред тога што се попео на врх тениског света није одушевљен после пораза од Карлоса Алкараза у полуфиналу Ролан Гароса.

Јаник Синер је постао 29. тенисер у историји који се домогао првог места АТП листе.

Млади Италијан је у интервјуу за реномирани лист "Газета дело спрот" навео да му је од свих легенди које су му честитале најдражи Роџер Федерер.

"Верујем да су сви први на свету имали нешто посебно. Сјајни играчи i карактери, тешко је било кога изоставити. Свакако за моје године, за моју генерацију, Роџер Федерер је важна референтна тачка. Одрастао сам у периоду његовог процвата, увек сам га много гледао, волео сам његов стил на терену и ван њега", одговорио је Синер.

Признао је да, упркос сталној жељи за напретком, уме да похвали себе после највећих успеха. Ипак пораз од Алкараза је "покварио забаву".

"И ништа, јер још увек размишљам о мечу који сам изгубио против Алкараза. Гледао сам финале испред телевизора и уместо тога волео бих да сам још увек тамо, у Паризу, играјући за титулу на терену. Признајем да то нисам могао да гледам, било је то мало тешко да кажем да сам веома срећан што сам овде са овим трофејем и што сам стигао до броја 1 на ранг листи, али у недељу бих више волео да сам био на Шатријеу“, навео је Италијан.

За нешто више од месец дана имаће прилику да у истом граду учествује на Олимпијским играма.

"Било је шта је било на Ролан Гаросу, али ја то схватам као сјајну лекцију, да разумем како и где треба да напредујем. У овом тренутку, победа на Олимпијским играма на том терену би била сан. Посебан и важан догађај", рекао је Синер.

субота, 22. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије