Читај ми!

Честитке Синеру за прво место - Федерер, Виландер, Бекер, Мекинро, aли без Новака

Тениски великани честитали су видео порукама Италијану Јанику Синеру долазак на прво место АТП листе први пут у каријери. Честитке су збирно објављене на званичном налогу АТП тура на друштвеној мрежи "Икс".

Повлачењем Новака Ђоковића са Ролан Гароса и пласманом у полуфинале тог Гренд Слема, Јаник Синер је постао 29. играч на врху АТП листе у историји.

Млади Италијан је крају остао без трофеја, пошто га је потоњи освајач Карлос Алкараз елиминисао у полуфиналу после пет сетова.

Ново име на првом месту међу тенисерима добило је честитке од славних претходника и актуелних звезда. Међу њима су Андре Агаси, Роџер Федерер, Енди Мари, Гуга Куертен, Џон Мекинро, Данил Медведев, Енди Родик  Бојрн Борг, Лејтон Хјуит, Патрик Рафтер, Илие Настасе, Џими Куријер, Матс Виландер, Јевгениј Кафељников, Борис Бекер и Стефан Едберг.

"Желим да будем један од многих који ће ти честитати на првом месту. То је невероватно достигнуће и мислим да нема никог ко га више заслужује од тебе. Ево како то изгледа, да универзум има тениски турнир, планета Земља би бирала тебе. Уживај, одличан си у овој игри", кренуо је Андре Агаси.

"За мене лично, ово је ултимативни успех. Верујем да си срећан и треба да будеш пносан на себе. Верујем да те у Италији сви воле, што би и ваљало, јер си први Италијан који је то успео. Невероватно. не могу да будем срећнији због тебе, ти си дивна особа, играч и желим ти све најбоље", надовезао се Роџер Федерер.

"На мајици ми пише да никад не грешим, тако је и сад. Ти си права класа, одличан млад момак и толико важан по тенис. Добродошао у клуб, верујем да Италијани лудују", порука је Џона Мекинроа.

Док је Борис Бекер нагласио да је ово "само почетак дуге каријере", Матс Виландер је изјавио да ће Синер сигурно бити дуже на том месту од њега.

"Био сам број један тек 24 сата, сигуран сам да ће бити дуже од мене. Одличан посао. Знали смо да ћеш бити близу тог успеха и сад си ту. Дородошао у клуб", рекао је Швеђанин.

Интересантно, међу овим великим именима нема гиганата попут Новака Ђоковића, Рафаела Надала и Пита Сампраса.

петак, 21. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије